Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

2015 DRONE AERIAL PHOTOGRAPHY CONTEST

Διαγωνισμός αεροφωτογραφίας με drones!

…Αργά ή γρήγορα θα γινόταν κι αυτό! Το κύμα των drones γίνεται όλο και ορμητικότερο, οπότε η διοργάνωση ενός φωτογραφικού διαγωνισμού με σχετικές λήψεις δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη!

Περισσότεροι από 5.000 φωτογράφοι  -επαγγελματίες και αρχάριοι- δήλωσαν συμμετοχή στον δεύτερο Drone Aerial Photography Contest υποβάλλοντας τη δική τους αεροφωτογραφία. Ο διαγωνισμός, προσέλκυσε σημαντικά ονόματα ως χορηγούς (National Geographic, Kodak, Parrot, Go Pro, Hexo+, Picanova, Hobbico και Adobe) κι αυτό βέβαια αποτελεί μια πρόσθετη επιβεβαίωση της δυναμικής του.

Η κριτική επιτροπή είχε ως επικεφαλής τον Ken Geiger (Φωτογράφο, κάτοχο βραβείου Pulitzer) αλλά και τον Jean-Pierre Vrignaud (αρχισυντάκτη του National Geographic Γαλλίας και του Dronestagram).

Οι συμμετοχές περιλάμβαναν εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πάνω από τη Βραζιλία, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Βουλγαρία και πολλά ακόμα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Το Dronestagram ανακοίνωσε πρόσφατα τους φετινούς μεγάλους νικητές. Οι τρεις βασικές κατηγορίες ήταν Τοποθεσίες, Φύση και Dronies (=selfies από drones!) ενώ υπήρχε και κατηγορία Μost Liked φωτογραφιών, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει online ψηφοφορίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες που κέρδισαν στο διαγωνισμό:

 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.