Photo Specials

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ KIT ΦΑΚΟ 18-55mm!

Μια νεαρή φωτογράφος έθεσε στον εαυτό της την εξής πρόκληση: να δημιουργήσει πορτραίτα, macro, φωτογραφίες πόλης και still life λήψεις με τον πιο βασικό τύπο zoom φακό που κυκλοφορεί – δείτε τις επιδόσεις της στην πράξη!

Συνήθως οι φακοί που προσφέρονται ως στάνταρ πακέτο με κάθε νέα φωτογραφική μηχανή που αγοράζουμε, θεωρούνται λύσεις ανάγκης και συχνά αντιμετωπίζονται περίπου με …συγκατάβαση (διάβαζε: “περιφρόνηση”).

Η νεαρή και αναδυόμενη φωτογράφος Izabella Bedo αγαπά ιδιαίτερα να φωτογραφίζει πορτρέτα και λουλούδια, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στη σελίδα της στο Instagram, όπου θα ανακαλύψει λήψεις όπως η ακόλουθη:

Η περίπτωσή της έχει ενδιαφέρον διότι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα project με το οποίο θέλησε να αποδείξει ότι ακόμη και με έναν kit φακό (όπως ο κλασικός 18-55mm) μπορoύμε να τραβήξουμε αξιόλογες φωτογραφίες, σε κάθε είδος λήψης. Βάζοντας αυτό το challenge λοιπόν στον εαυτό της, φωτογράφισε Πορτραίτα, Macro, Φωτογραφίες Πόλης ακόμη και Still Life λήψεις!

Βλέποντας το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, διαπιστώνει εύκολα κανείς πως δεν προέκυψαν φωτογραφίες που διεκδικούν βραβεία αριστείας ως προς την ποιότητα, την οξύτητα ή την πρωτοτυπία τους. Ωστόσο (μετά και από μία όμορφη χρωματική επεξεργασία) αποτελούν αξιοπρεπέστατες λήψεις, οι οποίες (μην ξεχνάτε!): είναι τραβηγμένες με έναν kit φακό 18-55.

Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για ένα ενδιαφέρον πείραμα που αποδεικνύει στους νέους φωτογράφους πως ο εξοπλισμός δεν ειναι το παν! Το μέσο δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Η ματιά είναι αυτή που πρωτίστως θα αναδείξει το θέμα σας, και όχι ο εξοπλισμός.

Δείτε τη δουλειά της για να πειστείτε: αρκεί ένα μόνο κλικ εδώ!


  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Aaron Burden

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   



Aρθρογράφος

Γιώργος Μασχαλίδης

Επαγγελματίας φωτογράφος, ξεκίνησε να ασχολείται με το μέσο το 2011. Την ίδια χρονιά, συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του photocontest.gr, που σήμερα είναι η μεγαλύτερη ελληνική φωτογραφική κοινότητα, με περισσότερα από 20.000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι συνεργάτης του Photonet από το 2015 και Canon Photographer από το 2018. Επιπλέον, είναι δημιουργός του φωτογραφικού e-shop mycamera.gr και ιδρυτικό μέλος της ομάδας δημιουργών Suit & Tie που ασχολείται με τη φωτογράφιση μυστηρίων.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;