Professional Περιοδικά

O ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ-SELFIE ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Ο επαγγελματίας Adrian Alford ανέλαβε ο ίδιος τις λήψεις του γάμου του!

To φαινόμενο selfie έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό! Πριν όμως οι επίδοξοι μελλόνυμφοι αρχίσετε να τρίβετε τα χέρια σας για “τα λεφτά του φωτογράφου” που θα εξοικονομήσετε, δύο παρατηρήσεις: ο γαμπρός του ζευγαριού Adrian Alford είναι ο ίδιος επαγγελματίας φωτογράφος και τονίζει πως παρά το καλό αποτέλεσμα, δε θα σύστηνε σε κανέναν να τραβήξει μόνος του τις φωτογραφίες του γάμου του, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία.

Από την πρώτη στιγμή που ο φωτογράφος και η μέλλουσα σύζυγός του Kristy ξεκίνησαν να συζητούν την οργάνωση της τελετής του γάμου τους, συμφώνησαν ότι επιθυμούσαν μια πιο “εναλλακτική” προσέγγιση, πέρα από τα τυπικά καθιερωμένα. Σκεφτόντουσαν ότι η ιδανική τοποθεσία διεξαγωγής του θα ήταν σε ένα βουνό, με άπλετη θέα και αχανείς ελεύθερους χώρους στον περίγυρο – και τελικά πραγματοποίησαν αυτό το σχεδιασμό.

Η φωτογράφιση του γάμου προφανώς απασχόλησε τον Adrian επί μακρόν. Συζήτησε σχετικά με πολλούς και καλούς συναδέλφους του, αλλά πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού του, έτρεφε την ιδέα πως ήθελε να κάνει “το δικό του” και σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να υποκύψει σε κανένα περιορισμό.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το #worldsfirstselfiewedding όπως το ονόμασε!

Η προετοιμασία ήταν διάρκειας 6 μηνών: απαίτησε μεγάλη προσοχή, δοκιμαστικές λήψεις, αγορά νέου εξοπλισμού (ένα τηλεχειριστήριο και ένας χρονοδιακόπτης ήταν τα πιο απαραίτητα) και το γαμπρό σε διπλό ρόλο, μπροστά και πίσω από την κάμερα. Έγιναν εντατικές πρόβες στις διάφορες πόζες, σε φωτιστικές συνθήκες που ποίκιλαν: εικόνες έγιναν σε ώρες με λαμπρό φως αλλά και στην ώρα του λυκόφωτος, με σκιά ή  χωρίς. Ο Andrian είχε καταγράψει, με χαρτί και μολύβι, συγκεκριμένες λήψεις για κάθε ημέρα δοκιμών, τις οποίες και διέγραφε μόλις τις υλοποιούσε.

#worldsfirstselfiewedding: before and after!

Σύγκριση δοκιμαστικών λήψεων και τελικών εικόνων, την ημέρα του γάμου!

Για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του διττού του ρόλου, ο φωτογράφος έβαζε το timer της μηχανής στα 10″ και επέλεγε τη διαδικασία ριπής 3 λήψεων. Ένα διάφραγμα της τάξης του f/4 χρησιμοποιήθηκε, κυρίως, προκειμένου να επιτευχθεί ένα soft focus εφέ στο φόντο.

Η Kristy έπαιρνε πρώτη θέση, προκειμένου εκείνος να συνθέσει το κάδρο και να εστιάσει σωστά. Η θέση του Andrian στο κάδρο καθοριζόταν με ένα κομμάτι ξύλου ή μια πέτρα. Μόλις όλα τα άλλα ήταν πλέον έτοιμα, πήγαινε κοντά στη νύφη για να φωτογραφηθούν. Με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη ενεργοποιούσε την αντίστροφη μέτρηση των 10″. Το ζευγάρι μετρούσε νοητά ως το 7 και μετά άρχιζε λ.χ. να περπατάει, να φιλιέται κ.ο.κ. Οι 3 διαδοχικές λήψεις εξασφάλιζαν τη σωστή εστίαση και σύνθεση της κάθε εικόνας.

Τη μέρα του γάμου οι λήψεις άρχισαν στις 5 το πρωί και τέλειωσαν, στη σκάλα του ξενοδοχείου που τους φιλοξένησε, στις 11 το βράδυ.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές εδώ:

 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.