Νέα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΖΩΩΝ

Πώς μπορεί μια καλή φωτογραφία να βοηθήσει στην υιοθεσία ενός ζώου;

Είναι πολλές οι φορές στις οποίες η φωτογραφία ως μέσο αποκτά μια κοινωνική πλευρά.

Σε μία από αυτές τις φορές, έρχεται να λειτουργήσει ως αρωγός στην προσπάθεια υιοθεσίας αδέσποτων ζώων τα οποία βρίσκονται σε κάποιον οργάνισμο που τα φροντίζει μέχρι να βρέθει και γι’ αυτά ένα σπίτι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο οργανισμός OCAS (Orange County Animal Services) στη Φλόριντα των Η.Π.Α. ο οποίος ανέθεσε στον φωτογράφο Albert Harris, να πραγματοποιήσει μερικές λιγάκι πιο ενδιαφέρουσες λήψεις από τις τυπικές που πραγματοποιούνται τη στιγμή που εισέρχεται το ζώο για πρώτη φορά.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι οι άνθρωποι συνδέονται με κάποιο τρόπο με αυτά τα ζώα μέσα από φωτογραφίες οι οποίες μπορούν να αποτυπώσουν την προσωπικότητα του κάθε ζώου«, δηλώνει ο OCAS.

Δείτε παρακάτω τη σύγκριση ανάμεσα στις τυπικές φωτογραφίες που βγάζουν στην αρχή, σε σχέση με αυτές που τράβηξε ο Albert Harris για να καταλάβετε τη διαφορά.

Σχετικά με το συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Επαγγελματίας γραφίστας και φωτογράφος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Συν-δημιουργός του www.photocontest.gr μέσα από το οποίο επιθυμεί να δώσει ένα κίνητρο σε κάθε άτομο να ασχοληθεί με τον κόσμο της φωτογραφίας.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;