Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «WHITE AND BLUE»: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Υπάρχουν καλύτερα χρώματα για την εποχή;

H δημιουργική ελευθερία που επέτρεπε το καλοκαιρινό αυτό θέμα, έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες λήψεις!

Ας δούμε τι κατάφεραν!

1ος νικητής – Γιώργος Ηλιάκης

Γιώργος Ηλιάκης

Στην πρώτη θέση συναντάμε μια φωτογραφία που απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο από αυτό ακριβώς που ήταν το θέμα του διαγωνισμού: δηλαδή άσπρο και μπλε. Η μινιμαλιστική ματιά είναι το στοιχείο που κάνει αυτή τη φωτογραφία ξεχωριστή, δίχως όμως ταυτόχρονα να απουσιάζει το σωστό κάδρο και η σωστή έκθεση.

2ος νικητής – Σόφη Παπασταύρου

Σόφη Παπασταύρου

Στη φωτογραφία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση κυριαρχεί το στοιχείο της γεωμετρίας. Πάρα πολύ σωστό και προσεγμένο κάδρο από την φωτογράφο, η οποία δίνει στο παράθυρο τόσο αέρα όσο χρειάζεται για να τραβήξει το μάτι, και ταυτόχρονα εντάσσει σε σωστό σημείο ένα κομμάτι των σκαλοπατιών, δημιουργώντας έτσι δύο κυρίαρχα σχήματα, ένα τρίγωνο κι ένα τετράγωνο. Πολύ όμορφη πινελιά το ποτιστήρι πάνω στο πεζούλι του παραθύρου.

3ος νικητής – Παναγιώτης Μούκας

Παναγιώτης Μούκας

Μία λιγότερο αφαιρετική λήψη σε σχέση με την πρώτη, στην οποία κυριαρχεί το λευκό χρώμα. Ενδιαφέρουσα ματιά και κάδρο, με τις σκιές να διαχωρίζουν πολύ όμορφα, σε διαφορετικά επίπεδα, την λευκή επιφάνεια.

The best of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 196 του Photonet.

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.