Διάφορα Νέα

DOT WATCH: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟΪ ΜΕ ΚΩΔΙΚΑ BRAILLE

Φωτογραφίες και βίντεο από το νέο ρολόι για τυφλούς.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 285 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης και για μερικά από αυτά η ζωή πρόκειται να γίνει λίγο καλύτερη!

Κι αυτό διότι κυκλοφόρησαν τα πρώτα δείγματα του νέου ρολογιού χειρός, σχεδιασμένο για τα άτομα αυτά, το οποίο χρησιμοποιεί σύστημα γραφής Braille (Μπράιγ) για να δείξει την ώρα.

Να σημειώσω ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των ψηφιακών ρολογιών που κυκλοφορούν απευθυνόμενα σε άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιούν τον ήχο για να «δείξουν» την ώρα.

Όσον αφορά άλλες ψηφιακές συσκευές που χρησιμοποιούν σύστημα Braille (πχ. για ανάγνωση βιβλίου), οι περισσότερες είναι πολύ ακριβές και υπολογίζεται ότι μόλις το 5% αυτών των ατόμων διαθέτουν μία.

Το έξυπνο ρολόι Dot μετά από 3 χρόνια είναι πλέον έτοιμο και στη διάθεση του κοινού (από τις αρχές Μαρτίου), με την εταιρεία να ισχυρίζεται μάλιστα ότι ανάμεσα στους πρώτους παραλήπτες του βρίσκεται και ο διάσημος μουσικός Stevie Wonder!

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.