Διάφορα Νέα

Η ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ERIC JOHANSSON: «IMPACT»

Ο ταλαντούχος Σουηδός υλοποιεί μία ακόμη ευφάνταστη σύλληψή του!

Για όσους το όνομα Eric Johansson δε λέει τίποτα, ήρθε η στιγμή να μυηθούν στον κόσμο του φωτοσουρεαλισμού μέσα από τις υλοποιήσεις ενός ανθρώπου που ξέρει, ίσως καλύτερα από τον καθένα, πώς να μετατρέπει τη φαντασία του σε εικόνα!

Αρχικά, να διευκρινίσω την έννοια του «φωτοσουρεαλισμού». Πρόκειται για τον συνδυασμό τού ρεύματος του Σουρεαλισμού (ο οποίος έχει να κάνει με την απελευθέρωση του ασυνείδητου ως τρόπου έκφρασης στην τέχνη) με τη Φωτογραφία, ο οποίος συνδυασμός πραγματοποιείται, πλέον, σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μέσα από το Photoshop. Πριν από μερικές δεκαετίες, η δουλειά αυτή απαιτούσε πολύ περισσότερο κόπο και τεχνογνωσία, με το αποτέλεσμα όμως να παραμένει εξίσου εντυπωσιακό (βλ. Storm Thorgerson).

Ο 30χρονος Σουηδός manipulator Eric Johansson συνδυάζει τη φαντασία του με εκατοντάδες φωτογραφίες που τραβάει ο ίδιος, προκειμένου να παράγει ονειρεμένα αποτελέσματα. Στο τελευταίο του έργο το οποίο ονόμασε «Impact», χρειάστηκε 17 τ.μ. καθρέφτη (!), μία βάρκα, μία λίμνη κι αρκετούς μήνες δουλειάς, καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος: «Πρόκειται για μία εικόνα την οποία δούλευα για μήνες. Ήθελα να δημιουργήσω μια εικόνα στην οποία μία λίμνη θα σπάει στη μέση σαν καθρέφτης και ήθελα το εφέ αυτό να μοιάζει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται! Έτσι, αποφάσισα να αγοράσω 17 τ.μ. από καθρέφτες το προηγούμενο καλοκαίρι και να τους μεταφέρω μαζί με τη βάρκα κι ένα μοντέλο στην επιλεγμένη τοποθεσία».

Για την παραπάνω δημιουργία, ο Eric αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει όλη τη διαδικασία που χρειάστηκε για να επέλθει αυτό το αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο για να σας λυθούν όλες οι απορίες!

Αν σας άρεσε αυτή η δουλειά, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και τις υπόλοιπες δημιουργίες του στο site του, καθώς και να τον ακολουθήσετε σε Facebook και Instagram!

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.