Διάφορα Νέα

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ… ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ PHOTOSHOP

Δημιουργώντας Fine Art φωτογραφίες χωρίς ψηφιακές παρεμβάσεις!

Έχοντας μπει εξ’ ολοκλήρου πλέον στην ψηφιακή εποχή τής φωτογραφίας, οι δυνατότητες που παρέχονται μέσα από προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, είναι αμέτρητες.

Οι περισσότεροι επιλέγουν να τις αξιοποιήσουν και κάποιοι τα καταφέρνουν αρκετά καλα, κάποιοι λιγότερο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που συνειδητά επιλέγουν να «φτιάξουν» στην πραγματικότητα τις εικόνες που έχουν στο μυαλό τους, δίχως να βασίζονται σε ψηφιακά τρικ.

Ας δούμε το παράδειγμα ενός φωτογράφου από τη Σλοβακία, ονόματι Michal Zahornacky, ο οποίος ασχολείται με τον χώρο τού Fine Art και του Conceptual, ένας χώρος ο οποίος τελευταία βομβαρδίζεται συνεχώς από «φωτοσοπιές».

Ο Michal, λοιπόν,  προσπαθεί να αποτυπώσει τις εικόνες που έχει στο νου του με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. «Στα τελευταία μου πρότζεκτ ανακάλυψα τη μαγεία και το πάθος μου στο να δημιουργώ φωτογραφίες δίχως τη χρήση τού Photoshop«, δηλώνει ο ίδιος, και προσθέτει πως απολαμβάνει την όλη ετοιμασία που χρειάζεται η κάθε σκηνή.

«Για μένα το να μπορώ να δημιουργώ φυσικές Fine Art φωτογραφίες, να τις μοιράζομαι με τον κόσμο και να εκφράζω τις ιδέες μου με αυτόν τον τρόπο, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή μου. Η πρόκληση που υπάρχει στο να σκεφτείς και να δημιουργήσεις ένα σκηνικό, είναι τεράστια μα συνάμα όμορφη«, όπως δηλώνει.

Δείτε ένα μέρος από τη συλλογή του παρακάτω:

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.