Διάφορα Νέα

GABRIEL ISAK: ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ!

Λήψεις βαθιά συναισθηματικές, παρά την γαλήνια ηρεμία των ρυθμίσεών τους.

O Gabriel Isak, είναι ο άρχοντας της λεπτότητας. Καταφέρνει και προσδίδει σε μια φαινομενικά απλοϊκή λήψη, μια απόχρωση που παραπέμπει σε πολύ βαθύτερα θέματα και  μηνύματα.

Ο Isak εμπνέεται από τις εσωτερικές λειτουργίες του μυαλού, τα όνειρα, και την ψυχολογία, και προσκαλεί το θεατή να αλληλεπιδράσει με τον εσωτερικό κόσμο του, παρουσιάζοντας μοναχικές φιγούρες που συμβολίζουν το ασυνείδητο.

Το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι παρόμοιο με ένα παγόβουνο. Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι απλή  και όμορφη αλλά η πολύπλοκη δομή που κρύβεται από κάτω διαψεύδει την πρώτη εντύπωση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο λογαριασμό του στο Instagram, η ζωή του αποτελείται από το τρίπτυχο: πουλιά, ωκεανός και ομίχλη και αυτό φαίνεται στις δημιουργίες του που χαρακτηρίζονται από το γκρίζο ομιχλώδες τοπίο και τα λευκά πουλιά που ξεχωρίζουν στο φόντο. Στόχος του είναι να φέρει στη ζωή ξεχωριστές εμπειρίες, με τις οποίες ο θεατής να μπορεί να ταυτιστεί, ακόμη κι αν αυτές κινούνται έξω από τα όρια του ρεαλισμού.

Οι δυο φωτογραφικές σειρές που αντιπροσωπεύουν αυτή τη φωτογραφική προσέγγιση του Isak είναι οι «The Long Blue Journey» και»A Forest Tale».

gabriel_isak gabriel_isak_01 gabriel_isak_instagram_07 gabriel_isak_instagram_08

Σχετικά με τον συντάκτη

Νέλλη Ταμπουρά

Νέλλη Ταμπουρά

Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, όμως δεν ασχολείται επαγγελματικά με αυτή. Η δημοσιογραφία είναι κομμάτι της ζωής όλων των ανθρώπων. Λίγο πολύ όλοι γεννηθήκαμε δημοσιογράφοι, επειδή επικοινωνούμε και ενημερωνόμαστε και φωτογράφοι, επειδή οι αναμνήσεις μας αποτυπώνονται με εικόνες!