Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «GREENERY»: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Κυνηγώντας το πράσινο χρώμα της φύσης!

…Δυσκολευτήκατε περισσότερο από όσο περιμέναμε, σε ένα θέμα που το θεωρήσαμε μάλλον απλό! Η θεωρία με την πράξη ωστόσο, δεν έχουν πάντα την απόσταση που εκτιμούμε προκαταβολικά.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν (όπως πάντα) ορισμένες ιδιαίτερα ικανοποιητικές υλοποιήσεις. Aς τις δούμε!

1ος νικητής – Ελένη Μαϊτού

Ελένη Μαϊτού

Μία ενδιαφέρουσα μινιμαλιστική ματιά, σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο θέμα. Σωστό κάδρο με μεγάλες φόρμες να κυριαρχούν, και το φως με τις σκιές να είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει όλο το παιχνίδι στη φωτογραφία. Χωρίς αυτό, άλλωστε, θα είχαμε απλώς ένα καταπράσινο φύλλο. Εξαιρετική λήψη!

2ος νικητής – Άγγελος

Άγγελος

Ένα παραμυθένιο τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί εν μέρει το πράσινο χρώμα – πιστεύω όμως πως όλη η ομορφιά πηγάζει από το μοβ χρώμα! Ο φωτογράφος έχει επιλέξει τη σωστή ώρα για να αποτυπώσει αυτό το τοπίο και την κατάλληλη ταχύτητα που του επέτρεψε να αποτυπώσει την αντανάκλαση στο νερό τόσο θολή όσο πρέπει. Η επιλογή του σπιτιού, στο κέντρο του κάδρου, είναι η πινελιά που ομορφαίνει το σύνολο.

3ος νικητής – Ραφαήλ Λασηθιωτάκης

Ραφαήλ Λασηθιωτάκης

Μία φωτογραφία «με υφή»! Χάρη στο κατάλληλο βάθος πεδίου και τη σωστή ταχύτητα κλείστρου, ο φωτογράφος έχει καταφέρει να αποτυπώσει τόσο την υφή, όσο και την αίσθηση του αέρα μέσα σε μια εικόνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παίζει το ρόλο του και ο παράγοντας της τύχης, ωστόσο παραμένει μία καταπληκτική, ως προς την υλοποίησή της, λήψη!

Βest of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 204 του Photonet.

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.