Professional

IΝΔΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ!

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες έδωσαν το παρών!

Με μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής 9/4/17, οι τετραήμερες εκδηλώσεις ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς γάμους που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με το ζευγάρι των νεόνυμφων να έρχεται από την Ινδία.

Ο λόγος που θεωρώ τη συγκεκριμένη δημοσίευση άξια ανάρτησης στο site μας είναι πως τo ενδιαφέρον για πραγματοποίηση γάμων στη χώρα μας από (εύπορα κατά τεκμήριο) ζευγάρια από το εξωτερικό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους Έλληνες φωτογράφους μυστηρίων, οι οποίοι οφείλουν να φροντίσουν να καταστούν τα ονόματα και οι δουλειές τους γνωστές και σε διεθνές επίπεδο, αν επιθυμούν να αναλάβουν και την ευθύνη της κάλυψης σε μυστήρια τέτοιου βεληνεκούς!

Στο σχετικό ρεπορτάζ του Α. Λιδωρίκη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαβάζουμε:

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες άρχισαν να καταφθάνουν στο λιτά στολισμένο Ζάππειο, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Οι περισσότεροι με το παραδοσιακό κόκκινο τρενάκι που έχει ως αφετηρία το Σύνταγμα και κάνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

«Έχετε μια υπέροχη χώρα, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γυρίσαμε όλη την Αθήνα, φτάσαμε μέχρι της μοναδικές παραλίες δίπλα στην πρωτεύουσα σας» είπε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ένα από τα πρώτα καλεσμένα ζευγάρια, που βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. «Θα ξαναεπισκεφθούμε την χώρα σας. Οι τέσσερις ημέρες δεν ήταν αρκετές» μας είπε μια άλλη Ινδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα επιλέχθηκε από τους νεόνυμφους μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Πολλοί ήταν οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που σταματούσαν και ρωτούσαν για την εκδήλωση και για την ιστορία του κτιρίου. Κάποιοι, μάλιστα, γνώριζαν ότι εδώ υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ τον Μάιο του 1979, καθώς το είχαν διαβάσει στον τουριστικό οδηγό που κρατούσαν. Αρκετοί ήταν οι περαστικοί που παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν.

Για τη διαμονή των καλεσμένων στην Αθήνα είχε κρατηθεί το μεγαλύτερο μέρος δύο κεντρικών πολυτελών ξενοδοχείων στην Πλατεία Συντάγματος και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο συνολικός τζίρος από την πραγματοποίηση του γάμου στην Ελλάδα, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο γαμήλιος τουρισμός αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιαίτερα ζευγαριών από την Κίνα, με το αριθμό των γάμων να ξεπερνούν πλέον και τους 1000 σε ετήσια βάση.

 






Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).