Διάφορα Νέα

IT COULD HAVE BEEN ME

Μία καμπάνια για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στους άστεγους συνανθρώπους μας!

Οι γιορτινές μέρες είναι -κατά κανόνα- φτιαγμένες για οικογενειακές στιγμές στο σπίτι. Κάποιοι όμως, δυστυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Η καμπάνια «It Could Have Been Me» (Θα Μπορούσε Να Ήμουν Εγώ) του Ρουμάνου φωτογράφου Horia Manolache, στοχεύει ακριβώς εκεί. Στο να γνωστοποιήσει ακόμη περισσότερο στον κόσμο το πρόβλημα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσε διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, ανθρώπους της τηλεόρασης κλπ, από την Ρουμανία για να συμμετάσχουν σε αυτό το πρότζεκτ, μετατρέποντάς τους (οπτικά) σε άστεγους, ταλαιπωρήμενους, άπορους ανθρώπους.

«Η καμπάνια αυτή μπορεί να προσφέρει στους άστεγους ανθρώπους την ευκαιρία να να παλέψουν για μία καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από την αρχή, βρίσκοντας μια δουλειά κι έναν λόγο για να χαμογελάσουν» δηλώνει ο Horia και συνεχίζει «Οι σκάλες, τα πάρκα και οι σκουπιδοτενεκέδες δεν αποτελούν σπίτι. Οι άστεγοι δεν είναι άστεγοι από επιλογή, αλλά από ατυχία. Ας το αλλάξουμε αυτό μαζί!»

Μία παρόμοια ενέργεια είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο Horia στους δρόμους του San Francisco, μετατρέποντας τα όνειρα αυτών των ανθρώπων σε πραγματικότητα!

Cristina Bălan

Virgil Ianțu

Aylin Cadîr

Ioan Andrei Ionescu

Laura Cosoi

Paul Ipate

Sore

Magi

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.