Διάφορα Νέα

KAREN JERZYK: «COLOR SERIES»

Όταν οι δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής μετατρέπονται σε έμπνευση!

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 για την Κaren Jerzyk, όταν συνελήφθη μαζί με άλλα 5 άτομα για καταπάτηση χώρου, τον οποίο ήθελε να χρησιμοποιήσει ως σκηνικό για μία φωτογράφηση, νομίζοντας ότι ο χώρος αυτός ήταν εγκαταλειμμένος!

Η φωτογράφος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 δολλαρίων και η είδηση αυτή πήρε έκταση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την ίδια να γίνεται θύμα bullying από αγνώστους που την καθιστούσαν παράδειγμα προς αποφυγή, έβριζαν εκείνη και τη δουλειά της,  και την παρότρυναν να σταματήσει να τραβάει φωτογραφίες!

«Ευτυχώς για μένα, είμαι από αυτούς τους τύπους που εκμεταλλεύονται τέτοια γεγονότα στη ζωή τους προκειμένου να πάρουν δύναμη και να συνεχίσουν» δήλωσε η ίδια – και το έκανε πράξη!

Όλα ξεκίνησαν με μια επίσκεψη στο υπόγειό της: ανάμεσα στα πράγματα που είχε εκεί, υπήρχε και μία παλιά τηλέοραση της δεκαετίας του ’80. Αρχικά αναζήτησε τρόπους να την εκμεταλλευτεί φωτογραφικά: «σκέφτηκα να την πάω στο δάσος και να της βάλω φωτιά, αλλά είναι συνηθισμένο» σχολιάζει. Έτσι, μια μέρα που καθόταν στον κήπο της εντόπισε ένα μπλε σπρέι και η έμπνευση δεν άργησε να έρθει: «Μπορεί να έχει ενδιαφέρον να την βάψω όλη μπλε, αλλά μετά τι; Δεν ταιριάζει με κάτι εκτός αν βάψω κι άλλα πράγματα μπλε ή καλύτερα… να βάψω όλο το δωμάτιο μπλε!» Αυτό ήταν: από τον Απρίλη μέχρι τον Αύγουστο του 2016, πέρασε πάνω από 1.000 ώρες σχεδιάζοντας, αναδιαμορφώνοντας, φτιάχοντας και βάφοντας το μικρό, ξύλινο δωμάτιο που είχε στο υπόγειό της!

«Κατά μέσο όρο μού πήρε περίπου 15 ώρες κάθε δωμάτιο και τα άτομα που χρησιμοποίησα στο πρότζεκτ αυτό ήταν από φίλοι και γνωστοί μέχρι επαγγελματίες μοντέλα.»

Δείτε τις φωτογραφίες από το «Color Series»:

color-series-blue

color-series-white color-series-brown color-series-green color-series-red color-series-grey color-series-orange color-series-yellow color-series-purple color-series-black

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.