Διάφορα Νέα

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Ευχάριστες εκπλήξεις μάς περιμένουν!

O φωτογράφος Warren Krupsaw προτείνει να ανοίξουμε το ψυγείο μας, κρατώντας στο χέρι τη μηχανή μας: ένας θαυμαστός νέος κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψουμε!

Μετά την ενασχόλησή μας με τη φωτογράφιση των λαχανικών και των φρούτων που μας περιμένουν υπομονετικά για να απαθανατιστούν στην κουζίνα μας, μας υπόσχεται πως η οπτική μας για πολλά από αυτά δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια! Πιπεριές, ντομάτες, σκόρδα, κρεμμύδια, πατάτες, λάχανα, λεμόνια, ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες κ.λπ. μεταμορφώνονται από τον ίδιο σε μαγικά αντικείμενα, που εντυπωσιάζουν με το σχήμα και το χρώμα τους.
Κάποια από αυτά φωτογραφίζονται ολόκληρα, κάποια τεμαχισμένα. Ένα γυάλινο σκεύος (κατά προτίμηση χωρίς ανάγλυφα γράμματα από κάτω) το οποίο φωτίζει με τη βοήθεια ενός απλού φακού LED βοηθά στη δημιουργία εξαιρετικών εφέ. Η εναλλαγή των οπτικών γωνιών και ο συνεχής πειραματισμός είναι τα κλειδιά για την επιτυχία.
Να λοιπόν πως, ακόμα και μέσα στη σκληρότερη φάση της ελληνικής κρίσης, υπάρχουν διέξοδοι δημιουργικής φωτογραφικής απασχόλησης, με μηδενικό ουσιαστικό κόστος και χωρίς να χρειάζεται καν να βγούμε από την εξώπορτα του σπιτιού μας. Δεν μένει παρά να τις εκμεταλλευτούμε!
Πόσοι από εμάς δεν θα ήταν, άλλωστε, ευτυχείς, αν το portfolio τους συμπληρωνόταν με κάποιες εικόνες όπως αυτές που ακολουθούν;

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Αναστασία Γαλάτη

Αναστασία Γαλάτη

Η Αναστασία Γαλάτη εργάζεται στον χώρο των Γραφικών Τεχνών από το 2001. Είναι Creative Director στην Nexus Publications AE. Παράλληλα κάνει επεξεργασία εικόνας και χρώματος, επαγγελματικό retouche, ειδικά φωτομοντάζ, και σχεδιάζει ψηφιακά άλμπουμ γάμου & βάπτισης ως freelancer για πολλά studio φωτογραφίας. Το μότο που χαρακτηρίζει τη δουλειά της και την ίδια είναι: “I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best” (Oscar Wilde)