Διάφορα Νέα

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο χέρι για να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει σε αυτή την κατάσταση.

Ο Mike Alegado είναι ένας φωτογράφος από τις Φιλιππίνες που ασχολείται με τις καλές τέχνες και το conceptual photography. Εδώ και πολλά χρόνια παλεύει να καταπολεμήσει την κατάθλιψή του, προσπαθώντας, ανάμεσα στα άλλα, να την μεταμορφώσει από πρόβλημα σε πηγή έμπνευσης.

Έτσι, δημιούργησε το ακόλουθο πρότζεκτ στο οποίο χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο χέρι για να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει σε αυτή την κατάσταση. Πόνος, μοναξιά και λύπη είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που πηγάζουν από τις εικόνες του, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως, δημιουργώντας τις εικόνες αυτές, ένιωσε μια αίσθηση απελευθέρωσης κι έχει πλέον κάτι να του θυμίζει ότι πρέπει να παλεύει.

depression1 depression2 depression3 depression4 depression5 depression6 depression7

Δείτε τις αντίστοιχες εικόνες
του φωτογράφου Edward Honaker
που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, εδώ

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.