Διάφορα Νέα

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Το «τότε» και το «τώρα» σε μία λήψη.

Το φωτογραφικό πρακτορείο της Σαγκάης Musee Foto πραγματοποίησε προσφάτως ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Μία μέρα, άνθρωποί του επισκέφθηκαν ένα γηροκομείο προκειμένου να φωτογραφίσουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν εκεί. Το Musee Foto, άλλωστε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πρακτορεία στη φωτογράφηση πορτραίτου.

Περνώντας αρχικά αρκετό χρόνο συνομιλώντας, γελώντας και βγάζοντας φωτογραφίες με τους ανθρώπους εκεί, ζήτησαν απ’ όσους ήθελαν να φωτογραφηθούν κρατώντας μια εικόνα, στην οποία απεικονίζονταν οι ίδιοι στα νιάτα τους!

Το αποτέλεσμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφερόν και σίγουρα, πάνω απ’όλα, το απόλαυσαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι όταν έλαβαν τις τελικές εικόνες τυπωμένες στα χέρια τους, δήλωναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα.

Δείτε τις εικόνες αυτές παρακάτω:

Chongsheng Song, 85 ετών

Zhuoran Hong, 93 ετών

Yan Ge, 93 ετών

Hongfan Zhang, 84 ετών

Ruilin Shen, 91 ετών

Hanzhi Lin, 89 ετών

Mingxia Zhang, 80 ετών

Xiuping Gao, 76 ετών

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.