Νέα Νέα μοντέλα

NEΟΙ ΦΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ NIKON

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR και AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II.

AF-S Nikkor FX300mm F/4Ε PF ED VR και AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II!

Μαζί με το νέο σώμα της μικρής αλλά «δυνατής» D5500, η Nikon λανσάρισε και δύο νέους φακούς της, με μεγάλες φιλοδοξίες τόσο ως προς τις εστιακές αποστάσεις όσο και ως προς το βάρος και την ευελιξία τους.

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR.

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR: sample photo

Λήψεις (φωτό επάνω και εδώ) με τον FX300mm από την επίσημη ιστοσελίδα της Nikon.

Ο FX300mm, με διάφραγμα F4, φιλοδοξεί να είναι ο μικρότερος φακός αυτής της εστιακής απόστασης.  Στον φακό χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Phase Fresnel, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των χρωματικών εκτροπών, ενώ το σύστημα μείωσης των κραδασμών (VR) υπόσχεται σταθερές λήψεις με περιθώριο 4.5 stop και καλά αποτελέσματα σε λήψεις αθλημάτων ή κίνησης εν γένει με την ειδική λειτουργία του VR sport. Ο φακός, λόγω μεγάλης εστιακής απόστασης, αρχικά προορίζεται για μηχανές πλήρους κάδρου. Σε άλλη περίπτωση η εστιακή απόσταση θα μετατραπεί σε  450mm. Είναι κατασκευασμένος από 16 στοιχεία (με επιστρώσεις ED και Nano) σε δέκα ομάδες. Οι λεπίδες του κυκλικού διαφράγματος είναι εννέα και η μικρότερη τιμή του F22. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 1 μέτρο και 40 εκατοστά και το σύστημα του μηχανισμού αυτόματης εστίασης υπερηχητικό. Το βάρος του φακού είναι 755gr και η διάμετρος φίλτρου 77mm.

AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II

AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II.

O 55-200mm είναι ένας φακός zoom μεγάλων δυνατοτήτων και γκάμας, κατάλληλος για τους DX αισθητήρες της Nikon, με σύστημα σταθεροποίησης εικόνας μέσω μείωσης κραδασμών (VR II) και αθόρυβο μηχανισμό για πιο διακριτική λειτουργία. O νέος zoom της Nikon θα εξυπηρετήσει πολύ τους φανατικούς ερασιτέχνες καθώς είναι συμβατός με μια αρκετά ευρεία γκάμα καλών μοντέλων της εταιρίας και η μεγάλη κλίμακα εστιακών αποστάσεων θα βοηθήσει στην κάλυψη μεγάλης ποικιλίας λήψεων. Το zoom είναι κατασκευασμένο από 13 στοιχεία (με επιστρώσεις ED) σε εννέα ομάδες. Οι λεπίδες του κυκλικού διαφράγματος είναι επτά και η μικρότερη τιμή του F22-32. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι το 1 μέτρο και 10 εκατοστά.

 






Aρθρογράφος

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Σήμερα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Στιγμές Παράλληλες" (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).