Προϊόντα

ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ PENTAX

Σχεδιασμένοι ειδικά για τις μηχανές της εταιρίας, με έμφαση στην επίτευξη υψηλής ευκρίνειας.

H Ricoh ανακοίνωσε τη νέα γενιά φακών υψηλής απόδοσης Star-series που προορίζονται για τις μηχανές πολύ υψηλής ανάλυσης του αύριο.

Τα πρώτα δύο προϊόντα είναι ο HD PENTAX-D FA 50mm f/1.4 SDM AW και ο HD PENTAX-DA 11-18mm f/2.8.

Το διπλό φθινοπωρινό ντεμπούτο των πρώτων φακών προγραμματίστηκε στο πλαίσιο δύο εκθέσεων: της Photo Plus Expo 2017 στη Νέα Υόρκη (26-28/10/17) και του SALON de la PHOTO στο Παρίσι (9-13/11/17). Πρόκειται για φακούς με έμφαση στην επίτευξη υψηλής ευκρίνειας, σχεδιασμένους ειδικά για μηχανές PENTAX.

O 50mm f/1.4 προορίζεται για μηχανές full frame, διαθέτει νέο μοτέρ εστίασης SDM (Supersonic Direct-drive Motor) για γρήγορη και αθόρυβη εστίαση καθώς και αδιαβροχοποιημένη κατασκευή για προστασία από υγρασία και σκόνη. Έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 0.4m. Η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται την άνοιξη του 2018.

HD PENTAX-D FA 50mm f/1.4 SDM AW

O 11-18mm f/2.8 (17mm – 27.5mm στο format των 35mm) προορίζεται για μηχανές με αισθητήρα APS, και η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται το καλοκαίρι του 2018.

HD PENTAX-DA 11-18mm f/2.8

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Ατσαμετάκης

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;