Διάφορα Νέα

…ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ!

Όταν το φαινόμενο είχε ξανασυμβεί, η πόλη δεν είχε ούτε ένα ουρανοξύστη!

Ήταν Νοέμβρης του 1962, όταν οι Ιάπωνες αντίκρισαν τελευταία φορά την πρωτεύουσα της χώρας τους να «ντύνεται στα λευκά» κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα του φθινοπώρου!

Φέτος, έπειτα από 54 χρόνια, το χιόνι έκανε την επανεμφάνισή του, στις 24/11, προσφέροντας σπάνιες εικόνες στα μάτια των κατοίκων, αλλά και ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό θέμα για τα μάτια των φωτογράφων που βρισκόντουσαν εκεί.

Αξίζει δε να υπογραμμιστεί πως στην περίπτωση του 1962 υπήρξε μεν χιονόπτωση, αλλά (όπως λέει και η λαϊκή ρήση) δεν το είχε …στρώσει – αυτό έγινε φέτος για πρώτη φορά από το 1875, όταν ξεκίνησε η αρχειακή καταγραφή των σχετικών μετεωρολογικών δεδομένων στη χώρα!

Όσο για το trivia με τους ουρανοξύστες, που παρατέθηκε στην εισαγωγή, μάθετε πως ο πρώτος από αυτούς υψώθηκε μόλις έξι χρόνια αργότερα, το 1968, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του BBC.

Συνήθως την συγκεκριμένη εποχή η θερμοκρασία στην πόλη κυμαίνεται μεταξύ 10-17 βαθμών Κελσίου. Η πρώτη φετινή χιονόπτωση, την οποία οι Ιάπωνες αποκαλούν «hatsuyuki», ήρθε περίπου 40 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

…Άντε και στα δικά μας οι Αθηναίοι, έστω και το Δεκέμβριο!

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.