Νέα Νέα μοντέλα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟLYMPUS

OM-D E-M5 Mark II, Stylus Tough TG-860, φακός 14-150mm F4.0-5.6II.

Γνωρίστε την OM-D E-M5 Mark II, την Stylus Tough TG-860 και το φακό 14-150mm F4.0-5.6II.

OM-D E-M5 Mark II: Η νέα compact system camera της Olympus προσδοκά να αποτελέσει το απόλυτο φωτογραφικό «εργαλείο», επιχειρώντας να ικανοποιήσει όχι μόνο τις τεχνικές φωτογραφικές αλλά και τις πιο καλλιτεχνικές και «παιχνιδιάρικες» επιθυμίες των χρηστών. Ο CMOS αισθητήρας της είναι τριών τετάρτων (17.3x13mm) στα 16ΜΡ αρχικά, αλλά με μέγιστη δυνατή ανάλυση RAW αρχείου (στην αντίστοιχη επιλογή «Υψηλής Ανάλυσης») να φτάνει τα 9216×6912 pixels.

OLYMPUS OM-D E-M5 Mark II

Σε συνεργασία με τον επεξεργαστή TruePic VII, υπόσχονται καλά αποτελέσματα σε όλη την κλίμακα των ISO (100-25600) και στις επτά διαφορετικές επιλογές της εξισορρόπισης λευκού.  Η αυτόματη εστίαση στηρίζεται σε 81 σημεία και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το θέμα και τη λήψη (ανίχνευση κοντράστ, προσώπων, παρακολούθηση θέματος, συγκεκριμένο σημείο κ.λπ.). Η νέα Olympus OM-D E-M5 II λειτουργεί με όλα τα δημιουργικά προγράμματα (P, A, S, M) αλλά και μια πληθώρα έτοιμων σκηνών λήψεων και αυτοματισμών για τους λιγότερο έμπειρους.

OLYMPUS OM-D E-M5 Mark II (top)

Ενδιαφέρουσα είναι η Adaptive Brightness Technology (Τεχνολογία Προσαρμοζόμενης Φωτεινότητας) με την οποία η μηχανή υπολογίζει το όποιο υπάρχον κόντρα φως μαζί με τον υπόλοιπο φωτισμό της εικόνας. Η μηχανή έχει δυνατότητα πολύ γρήγορων λήψεων, μέχρι και 1/6000 sec, που με τους κατάλληλους φακούς θα εξυπηρετήσει πολύ τους λάτρεις φωτογράφισης αθλημάτων. Η λειτουργία συνεχόμενης λήψης υπόσχεται μέχρι και 10 καρέ/δευτερόλεπτο, ενώ το video έχει επίσης μεγάλη ανάλυση και ταχύτητα (1920×1080 στα 60p, 50p, 30, 25p, 24p) σε MPEG-4.

OLYMPUS OM-D E-M5 Mark II (Oθόνη)Η νέα Olympus δεν έχει ενσωματωμένο flash, αλλά έρχεται με παρεχόμενο το  εξωτερικό flash FL-LM3, με ταχύτητα συγχρονισμού 1/250sec. Ως προς την σύνθεση και επισκόπηση, η Olympus OM-D E-M5 Μark II έχει και μεγάλη οθόνη και σκόπευτρο. Η οθόνη της είναι 3 ιντσών και ανακλινόμενη, με μεγάλη ανάλυση 1.037.000 κουκίδες, ενώ το σκόπευτρό της είναι ηλεκτρονικό, με 100% κάλυψη και ανάλυση 2.360.000 κουκίδες. Τέλος, η μηχανή είναι εξοπλισμένη με ασύρματη λειτουργία WiFi, ώστε να επικοινωνεί με τις συνδεδεμένες συσκευές και να λειτουργεί και μέσω smartphones.

 






Aρθρογράφος

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Σήμερα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Στιγμές Παράλληλες" (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).