Ενδιαφέρουν Νέα

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ!

5 ώρες λήψεων και 7 μήνες επεξεργασίας απαιτήθηκαν!

Μια τυπική φωτογραφία ορχήστρας; Όχι βέβαια! Παρατηρήστε καλύτερα: πίσω από κάθε όργανο θα παρατηρήσετε πως βρίσκεται το ίδιο ακριβώς πρόσωπο!

O Alexander Light είναι ένα πρόσωπο που συνδυάζει μια διπλή δεξιότητα. Είναι βιολιστής αλλά και φωτογράφος. Με παραγγελία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Όσλο ανέλαβε το ενδιαφέρον εγχείρημα της εισαγωγής.

Ξεκίνησε φωτογραφίζοντας την άδεια σκηνή του θεάτρου της νορβηγικής πρωτεύοσας, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως τον καμβά δημιουργίας της σύνθεσής του. Στη συνέχεια ακολούθησαν πέντε ώρες λήψεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο μουσικός Heming ValebjØrg, που έπαιξε το ρόλο το μοντέλου, έκατσε σε όλες τις διαφορετικές θέσεις της ορχήστρας, παίζοντας το αντίστοιχο όργανο.

Αυτό ήταν το …εύκολο κομμάτι της δουλειάς! Ακολούθησαν επτά μήνες εντατικής επεξεργασίας των επιμέρους λήψεων, προκειμένου να παραχθεί η τελική πανοραμική εικόνα μεγέθους 200MP, η οποία εντυπωσιάζει με την λεπτομέρειά της.

Μπορείτε να δείτε μια εκδοχή 8MP του τελικού αποτελέσματος εδώ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Φλώρος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιοδικών Ήχου και Εικόνας (EISA) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.