Διάφορα Νέα

PHIL COLLINS: “TAKE A LOOK AT ME NOW”

Mια πραγματικά «against all odds» επιλογή για την εποχή που διανύουμε…

Έχουμε θίξει επανειλημμένα το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης του Photoshop προκειμένου να λειανθούν (διάβαζε: εξαφανιστούν) οι ατέλειες στα πρόσωπα των επωνύμων. Eυτυχώς υπάρχουν φωνές και (το σημαντικότερο) αποφάσεις που εναντιώνονται  σε αυτή την, αφόρητη τελικά, κατάσταση.  Χαρακτηριστικότερο πρόσφατο σχετικό παράδειγμα ο Phil Collins που αποφάσισε να επανεκδώσει ορισμένα από τα παλιότερα άλμπουμ του, αντικαθιστώντας τις λήψεις του νεαρότερου εαυτού του στα εξώφυλλα, με τωρινά πορτρέτα του! 

Το Νοέμβριο του 2015, ο Βρετανός μουσικός και τραγουδιστής πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει μια νέα συλλογή έξι κλασικών άλμπουμ του, η οποία τιτλοφορείται “Take a look at me now…” Η πρόθεσή του ήταν ο τίτλος της συλλογής να εκληφθεί από τους θαυμαστές τους κατά κυριολεξία! Έτσι πέρα από ότι παρουσιάζει τα άλμπουμ σε extended και remastered editions, άλλαξε και όλα τα εξώφυλλα, αντικαθιστώντας τις πρωτότυπες λήψεις με αντίστοιχες σημερινές, στις ίδιες ακριβώς πόζες.

Στα πρωτότυπα εξώφυλλα ο Collins βρισκόταν σε ηλικίες μεταξύ 30-51 ετών, ενώ στις καινούριες λήψεις, βρίσκεται πλέον στο 65ο έτος της ηλικίας του (γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1951) και η η επίδραση του χρόνου φαίνεται ξεκάθαρα στο πρόσωπό του.

Δείτε τη σύγκριση των πρωτότυπων (αριστερά) με τα καινούρια άλμπουμ (δεξιά):

phil-collins4

Face Value (1η κυκλοφορία: 1981 – 30 ετών)                            

phil-collins3

Hello, I Must Be Going (1η κυκλοφορία: 1982 – 31 ετών)

phil-collins6

No Jacket Required (1η κυκλοφορία: 1985 – 34 ετών)

phil-collins5

Both Sides (1η κυκλοφορία: 1993 – 42 ετών)

phil-collins2

Dance Into the Light (1η κυκλοφορία: 1995 – 44 ετών)

phil-collins1

Testify (1η κυκλοφορία: 2002 – 51 ετών)

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.