Πολλές φορές η φύση μάς μαγεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Παρακάτω θα δούμε μερικές εικόνες που βρήκαμε στο site της Lifo και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας: “μιλούν” από μόνες τους, χωρίς να έχουν ανάγκη του Photoshop!

Το Hitachi Seaside Park στην Ιαπωνία είναι μία λωρίδα γης γεμάτη λόφους που πολύ εύκολα θα μπορούσε να είναι ένα ιδιότροπο τοπίο του Dr. Seuss. Το πάρκο είναι κατάμεστο με τα φυτά kochia τα οποία κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου γίνονται κόκκινα.

Το Salar de Uyuni στη Βολιβία είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου και είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Όταν στεγνώσει δημιουργούνται στην απολύτως επίπεδη επιφάνεια της εξάγωνα πλακίδια αλατιού ενώ κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου η ρηχή λίμνη αντικατοπτρίζει τον ουρανό δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση του άπειρου.

Στο σπήλαιο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας χιλιάδες βιοφωταυγείς προνύμφες δημιουργούν χορδές βλέννας (ακούγεται αηδιαστικό αλλά φαίνεται εκθαμβωτικό) και λάμπουν όπως ένας υπόγειος Γαλαξίας.

Στις Μαλδίβες το φυτοπλαγκτόν της θάλασσας δημιουργεί μία εκθαμβωτική μπλε λάμψη στα νερά και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα αστέρια έχουν κατέβει στη γη.

Χερσόνησος Cenotes, Σπήλαιο Yucatán, Μεξικό. Το Μεξικό έχει πολλές φυσικές ομορφιές αλλά ίσως η πιο ιδιαίτερη είναι υπόγεια και βρίσκεται στη χερσόνησο Cenotes, όπου έχουν δημιουργηθεί από πτώση ασβεστόλιθου, πολλές φυσικές “κολυμπήθρες”. Τα νερά είναι δροσερά και διαυγή (τόσο που βλέπεις τα ψάρια κάτω από τα πόδια σου) και σε συνδυασμό με τα αμπέλια, που κρέμονται στους βραχώδεις τοίχους, δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Στο Baños του Εκουαδόρ βρίσκεται το Casa del Arbol (επίσης γνωστό και ως “The Treehouse”), ένας σταθμός σεισμικής παρακολούθησης του ενεργού ηφαιστείου Tungurahua. Η πραγματική attraction της τοποθεσίας όμως είναι μία κούνια που κρέμεται σε κάποιο από τα δέντρα, και όσοι τη δοκίμασαν είχαν την αίσθηση ότι κάνουν κούνια πάνω από την άκρη του κόσμου.

Οι σπηλιές δεν είναι πάντα σκοτεινές και το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι οι μαρμάρινες σπηλιές της Παταγονίας. Οι λείοι κυμματισμοί δημιουργήθηκαν εδώ και 6000 χρόνια από τα κύμματα που συντρίβονται και διαβρώνουν τη πέτρα.

Οι παγωμένες σπηλιές μέσα στον παγετώνα Juneau’s Mendenhall στην Αλάσκα δεν είναι καθόλου εύκολα προσβάσιμες ακόμα και για τους πιο γενναίους ταξιδιώτες. Όσοι το τολμήσουν, πρέπει να οδηγηθούν με καγιάκ στον παγετώνα και μετά να αναρριχηθούν στο πάγο για να φτάσουν. Ίσως όμως η θέα της λαμπερής μπλε οροφής των σπηλαίων να αξίζει τη προσπάθεια.