Ενδιαφέρουν

ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΜΕ DRONE!

Το drone τροποποιήθηκε μονάχα γι’ αυτήν την επιχείρηση!

Μια πρωτοφανής ιστορία διάσωσης συνέβη στην Ινδία όπου με τη βοήθεια ενός drone σώθηκε ένα κουτάβι!

Υπεύθυνος της διάσωσης ήταν ο Milind Raj, ο οποίος είχε ένα background στην ρομποτική και την ΑΙ. Μία μέρα που έκανε βόλτα, άκουσε ένα κλάμα σκύλου να έρχεται από ένα χαντάκι. Ωστόσο, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ανέφεραν πως άκουγαν κι εκείνοι το κλάμα του κουταβιού, για αρκετές ημέρες όμως λόγω του ότι το χαντάκι ήταν γεμάτο ακαθαρσίες και σκουπίδια ήταν αδύνατο να μπει άνθρωπος.

Ο Raj αποφάσισε πως έπρεπε να βοηθήσει. Έτσι, μέσα σε μερικές ώρες έδεσε ένα ρομποτικό χέρι με μια δαγκάνα στο drone του το οποίο είχε επίσης κατασκευάσει αυτός. Επάνω στην δαγκάνα εγκατέστησε και ένα αισθητήρα καρδιακών παλμών για να παρατηρεί την κατάσταση του κουταβιού ώστε να μην το σφίξει πολύ με τη δαγκάνα. Στην συνέχεια ο Raj επέστρεψε πίσω στο μέρος όπου ήταν παγιδευμένο το κουτάβι και με λίγους χειρουργικούς χειρισμούς κατάφερε να το σώσει. Μετά την επιτυχή διάσωση αποφάσισε να υιοθετήσει το κουτάβι δίνοντας του το ταιριαστό όνομα Lifted. Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε βίντεο το στιγμιότυπο διάσωσης!

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Σήμερα, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;