Διάφορα Νέα

ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Αξιοζήλευτες λήψεις, που απαιτούν όρεξη, χρόνο και δουλειά για να επιτευχθούν!

Πρόκειται για τον Γερμανό Tobias Gawrisch, γνωστό και με το παρατσούκλι «Xplor Creativity».

Το πάθος του είναι η αρχιτεκτονική φωτογραφία και σκοπός του είναι οι λήψεις του να αποτυπώνουν από τη μία το όραμα του αρχιτέκτονα κι από την άλλη να είναι από μόνες τους, ως λήψεις, ένα έργο τέχνης.

«Μπορώ να περάσω ατέλειωτες ώρες σε φωτογραφικές κοινότητες, αρχιτεκτονικά φόρουμ ή ακόμη και στο Google Maps, ψάχνοντας για κάποιο καινούριο απίστευτο κτήριο που θα ήθελα να φωτογραφήσω  – και δε με πειράζει αν χρειάζεται να ταξιδέψω και σε άλλη χώρα για να το κάνω!» παραδέχεται ο ίδιος ο Tobias.

Μόλις βρει το σημείο που τον ενδιαφέρει, απαιτούνται αρκετές ώρες για να ολοκληρώσει τη λήψη που έχει στο μυαλό του. Οι περισσότερες από αυτές είναι μακράς έκθεσης, με ταχύτητα διαφράγματος μεγαλύτερη των 8 λεπτών, και οι περισσότερες είναι σύνθεση πολλών λήψεων που έχουν ενωθεί στο Photoshop, μία διαδικασία που επίσης απαιτεί αρκετό χρόνο: σχεδόν 6 ώρες, για να είναι όλα τέλεια!

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.