Ενδιαφέρουν Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!

Ένα τόξο ομίχλης που μοιάζει με λευκό ουράνιο τόξο!

Ο Βρετανός φωτογράφος Melvin Nicholson τις τελευταίες μέρες λαμβάνει διεθνή προσοχή, αφού μία από τις πιο πρόσφατες εικόνες του κάνει το γύρο του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης! 

Ο Nicholson, λοιπόν, κατάφερε να αποτυπώσει μία εντυπωσιακή λήψη στην οποία ξεπροβάλει ένα ολόλευκο ουράνιο τόξο, πάνω από ένα μοναχικό δέντρο! Αυτό το είδος ουράνιου τόξου είναι γνωστό και ως «τόξο ομίχλης». Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην ομίχλη και όχι στη βροχή όπως τα ουράνια τόξα. Τα μικρά σταγονίδια που υπάρχουν στην ομίχλη χρωματίζουν με λευκό χρώμα το τόξο αυτό, προσφέροντας ένα μοναδικό – μονόχρωμο θέαμα.

«Μόλις είδα αυτό το υπέροχο απομονωμένο ανεμοδαρμένο δέντρο, ήξερα ότι έπρεπε να το πλαισιώσω με το τόξο της ομίχλης» γράφει ο Nicholson. «Φρέσκο χιόνι είχε καλύψει την γύρω περιοχή προσφέροντας ένα μαγικό τοπίο. Είναι από εκείνες τις ημέρες που θα θυμάμαι για πολύ καιρό!»

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Canon 5DS και φακό Canon 16-35mm. Οι ρυθμίσεις κατα τη λήψη ήταν: ταχύτητα κλείστρου 1/1000s, f/8 και ISO 100. Θυμηθείτε πως μπορείτε να δείτε όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας στο επερχόμενο 3ο Photonet Special Day το προσεχές Σάββατο 10/12.

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Σήμερα, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;