Photo History

TIME: OI 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο πλαίσιο του project εκδόθηκε ένα φωτογραφικό λεύκωμα, videos αλλά και ένα website αφιερωμένο στη δύναμη αυτών των εικόνων.

To περιοδικό, με τη βοήθεια πλήθους ειδικών της ιστορίας του μέσου, επέλεξε 100 εικόνες που επιχειρούν να διηγηθούν τα σημαντικότερα κεφάλαιά της!

Διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr:

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις; Όχι. Μια εικόνα άπειρα εκατομμύρια λέξεις, σκέψεις, αισθήματα και ιστορίες πίσω από αυτές. Αυτό πιστεύει το έγκριτο Time Magazine και το αποδεικνύει με το πολυμεσικό του project που από την προηγούμενη εβδομάδα μας ανοίγει τα μάτια μία λήψη τη φορά.

Μία και μοναδική σταγόνα γάλα, ένα νεογέννητο μωρό, ο όλεθρος του πολέμου και της τρομοκρατίας, η απείθεια όσων διαμαρτύρονται και ο φόβος εκείνων που παγιδεύονται. Όλα περιλαμβάνονται στη multimedia πρωτοβουλία του περιοδικού που μας υπενθυμίζει τις φωτογραφίες με τη μεγαλύτερη επιρροή, τα στιγμιότυπα εκείνα που άλλαξαν τον μικρό, ταλαπωρημένο μας κόσμο.

time_100_1

Ορισμένες από τις 100 εικόνες που επέλεξε το Time.

Στο πλαίσιο του project εκδόθηκε ένα φωτογραφικό λεύκωμα, videos αλλά και ένα website αφιερωμένο στη δύναμη αυτών των εικόνων. Πολλές από τις φωτογραφίες ή τα καρέ από τις ταινίες, είναι γνωστές, εδραιωμένες στη συλλογική συνείδηση, όπως η βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου “Άνθρωπος σε πτώση” του Ρίτσαρντ Ντριου από το Associated Press. Παράλληλα, άλλες φωτογραφίες και οι ιστορίες τους είναι λιγότερο γνωστές, όπως η πρώτη εικόνα κινητού τηλεφώνου με ψηφιακή κάμερα το 1997.

Οι συντάκτες του περιοδικού συμβουλεύτηκαν ιστορικούς, ειδικούς στην επεξεργασία φωτογραφιών και επιμελητές απ’ όλο τον κόσμο. Το προσωπικό του Time πήρε συνεντεύξεις από φωτογράφους, όσους φωτογραφήθηκαν, φίλους και μέλη των οικογενειών τους, ώστε να γράψει κείμενο για κάθε φωτογραφία.

Δείτε τις εικόνες και τις ιστορίες τους εδώ!

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   



Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;