Διάφορα

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ!

Ένα project που προσδίδει νέα διάσταση σε απλές λήψεις!

Καλή η… απουσία του Photoshop, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα που παράγεται μέσα από μία ψηφιακή επεξεργασία είναι πραγματικά ιδιαίτερο!

Ένα τέτοιο παράδειγμα θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως, με μία φωτογράφο από την Πολωνία ονόματι Weronika Gęsicka, η οποία δημιούργησε μια σειρά εικόνων που ίσως σας κάνουν να αισθανθείτε λίγο… μπερδεμένοι.

Χρησιμοποιώντας βίντατζ φωτογραφίες, από αμερικάνικα αρχεία των δεκατιών του 50′ και του 60′, επεξεργάστηκε τις λήψεις αυτές με μία σουρεαλιστική προσέγγιση, μεταμορφώνοντάς τες σε κάτι πολύ διαφορετικό!

«Δε ξέρουμε τίποτα για το ποια ήταν η πραγματική σχέση των ανθρώπων στις φωτογραφίες αυτές. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε κάποια πράγματα, μέσα από τις χειρονομίες και τα βλέμματά τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Weronika και αναρωτιέται κατά πόσο όλοι αυτοί ήταν πραγματικά πρόσωπα ή απλώς ηθοποιοί που υποδύονταν μια χαρούμενη οικογένεια!

Αναφορικά με τη δουλειά της δηλώνει πως «προσπαθώ να αφαιρέσω όσο περισσότερο από την κανονική εικόνα μπορώ, δημιουργώντας μία τελείως διαφορετική ιστορία στην ίδια ακριβώς εικόνα».

Δείτε μερικές ακόμη από τις εικόνες του project παρακάτω:

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημήτρης Βακρινός

Δημήτρης Βακρινός

Απόφοιτος της σχολής Γραφιστικής στην Αθήνα, ασχολείται παράλληλα με το Web Design. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τόσο σε συνδυασμό με τη γραφιστική όσο και από μόνη της, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πορτραίτα. Μέσα από τη σελίδα www.photocontest.gr επιθυμεί αφενός να μεταφέρει τη μαγεία τής φωτογραφίας σε άτομα που δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα, αφετέρου να δώσει ένα παραπάνω λόγο, σε αυτούς που ασχολούνται, για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πέρα από το design και τη φωτογραφία, ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό.