Βιβλία Διάφορα

Ο KΟΣΜΟΣ ΤΟΥ GURSKY: H ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ANDREAS GURSKY

Γνωριμία με έναν από τους ακριβότερους φωτογράφους του κόσμου!

Οι λήψεις του Andreas Gursky φιγουράρουν μέσα στις 20 ακριβότερες όλων των εποχών. Ο «Κόσμος του Gursky» αφορά τη φωτογραφία και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από την οπτική του φωτογράφου, ο θεατής αναγκάζεται να δει με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο. 

Το σπάνιο αυτό επίτευγμα, του να εισάγει ένας φωτογράφος το δικό του βλέμμα στην εικόνα, το καταφέρνει ο Γερμανός δημιουργός μέσα από το έργο του από την δεκαετία του 1990.  Μέσα από το ευρύ πεδίο της οπτικής του, έχει καθορίσει την εμφάνιση της σύγχρονης εποχής μας σε ολόκληρο το κόσμο.

Αυτό το βιβλίο ερευνά την δύναμη και την αξία τεκμηρίωσης (documentary value) της φωτογραφίας για να ερμηνευτεί του έργου του Gursky.  Αποτελεί μία συγκριτική μελέτη. Παράλληλα, εξερευνάται το έργο του σπουδαίου ιστορικού Γάλλου φωτογράφου του 20ου αιώνα, Eugene Atget (1857-1927), μαζί με τα κείμενα του Γερμανού στοχαστή Walter Benjamin (1892-1940).

  • Συγγραφέας: Αντωνία Μπάρδη
  • Σελίδες: 52
  • Διάστασεις: 16.3×23.7cm
  • Τιμή πώλησης: 10€
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΜΑΧΙΑ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία.
Συμπληρώστε εφόσον επιθυμείτε παραπάνω από ένα τεμάχιο.
Δηλώστε μας την ακριβή διεύθυνση στην οποία επιθυμείτε να παραλάβετε το βιβλίο. Παρακαλούμε συμπληρώστε οπωσδήποτε: οδό, αριθμό, περιοχή και ταχυδρομικό κώδικα. Αν διαμένετε σε πολυκατοικία, δηλώστε μας τον αριθμό ορόφου και το όνομα που αναγράφεται στο κουδούνι (εφόσον διαφέρει από το δικό σας).

Σχετικά με τον συντάκτη

Μενέλαος Μελετζής

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 35 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).