Ενδιαφέρουν Νέα

12o ΕΑΡΙΝΟ BAZAAART 2017 – ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΩΡA

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Η θεσμοθετημένη πλέον εαρινή ομαδική εικαστική αυτή έκθεση, θα εγκαινιασθεί σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 8 το βράδυ, στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός).

Η διάρκεια της θα είναι μέχρι 12 Απριλίου 2017. Συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν με διάφορα υλικά οι παρακάτω καλλιτέχνες:

Δημήτρης Αβτζής, Γκαίη Αγγελή, Αλέκος Αμφιλόχιος,  Κίμων Αξαόπουλος, Γιώργος Γκιζάρης (φωτό επάνω), Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Αστέρη Θεοχάρη, , Μανόν Πανα Καΐρη, Σάββας Κακκαλής, Σταύρος Καρνάκης, Γεώργιος Καρποντίνης, Γιάννης Καρράς, Ραλλού  Λιόλιου – Κούση,  Δανάη – Μαρία Καυχίτσα, Νικόλαος Λουρίδης, Μπέτυ Λυρίτη, Μαριλένα Μέλη, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Γιώργος Μπογιατζής, Νίκος Μπράτος, Θοδωρής Παππάς, Χρήστος Πρόντης, Γαρυφαλιά Σιωρά, Άρτεμις Σταματίου, Κατερίνα Σταμπολίτη, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Γεωργία Φιλαδιτάκη, Πάρις Φιλιπάκης, Βιβή Φραγκάκου Δημήτρης Ψωμοδότης, Laure Shawwah.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα τον Μύθο της Πανδώρας, δηλαδή: “Τα Δώρα από το ανοιγμένο κουτί της Πανδώρας”. Πρόκειται για  πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης όπως: μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται.

  • Εγκαίνια: Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 8.00μμ
  • Διάρκεια: Έως 12 Απριλίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.
  • Πληροφορίες: Τηλ.:210-7234061 6980-275555, 6942-075756
  • Fb: @marbleart.gr │Instagram: Kentro_texnis