Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

2017 ZEISS PHOTOGRAPHY AWARD: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο KEVIN FAINGNAERT

Kέρδισε φακούς της Zeiss αξίας 12.000€, καθώς και 3000€ μετρητά!

Οι λήψεις του νικητή και 9 ακόμα διακριθέντων δημιουργών επιλέχτηκαν ανάμεσα σε 31.000 εικόνες, 4.677 φωτογράφων, από 132 χώρες.

Ο Βέλγος φωτογράφος (φωτό επάνω) κέρδισε φακούς της Zeiss 12.000€, καθώς και 3000€ μετρητά προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα νέο δικό του project.

Ο Faingnaert έκανε μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών για τη ζωή στα απομακρυσμένα και αραιοκατοικημένα χωριά, στα Νησιά Φερόε. Το θέμα του διαγωνισμού, που διανύει το δεύτερο έτος του, ήταν «Σημαντικές Περιοχές». Στόχος των διοργανωτών ήταν να προ(σ)καλέσουν τους επαγγελματίες φωτογράφους να εξερευνήσουν ορίζοντες πέρα ​​από το συνηθισμένα όρια της τυπικής καθημερινής ζωής, και να υποβάλλουν συμμετοχές  που αναδεικνύουν ασυνήθιστες πτυχές του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Το βραβείο που απονεμήθηκε είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Zeiss και φιλοδοξεί να ωθήσει τα δημιουργικά ταλέντα φωτογράφων από όλο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή περιέλαβε ονόματα όπως αυτά των Claire Richardson (Picture Editor, Lonely Planet Traveller) Dr. Jürgen Schadeberg (φωτογράφος) και Sarah Toplis (Commissioning Executive,The Space).

Frederik Buyckx (Βέλγιο)

Η Claire Richardson, σχολιάζει για τις φωτογραφίες του νικητή: “Υπάρχει μια θαυμαστή πληρότητα στις εικόνες του Kevin: επικά τοπία συνδυάζονται με τρυφερά στη σύνθεσή τους πορτρέτα, χάρη σε μια χρωματική παλέτα, μαλακών τόνων, η οποία κερδίζει αμέσως το θεατή. Ο φακός του καταγράφει τα καθημερινά γεγονότα σε αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες: λ.χ. ένας ενορίτης κάθεται ήσυχα σε μια τοπική εκκλησία, ή ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου πραγματοποιείται στο χωριό. Αν όμως κοιτάξετε πιο προσεκτικά το άγριο και αφιλόξενο ​​περιβάλλον, θα συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για συνηθισμένους ανθρώπους που ζουν σε έκτακτες περιστάσεις, κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου.”

Οι κριτές αξιολόγησαν και επέλεξαν 9 ακόμα φωτογράφους:

  • Anna Filipova, Boυλγαρία/ Αγγλία
  • Mario Adario, Iταλία
  • Christopher Roche, Αγγλία
  • Sonja Hamad, Γερμανία
  • Ben Bond Obiri Asamoah, Γκάνα
  • Frederik Buyckx, Bέλγιο
  • Nicholas White, Αγγλία
  • Fabian Muir, Aυστραλία
  • Nicky Newman, Νότια Αφρική

Οι εικόνες των 10 συνολικά (με το νικητή) φωτογράφων θα φιλοξενηθούν στο Λονδίνο ως μέρος της έκθεσης «Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017» στο Somerset House μεταξύ 21 Απριλίου – 7 Μαΐου.

Περισσότερα για το διαγωνισμό εδώ

Nicky Newman, Νότια Αφρική

 






Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.