Ενδιαφέρουν Νέα

GOOGLE PHOTOS: 24 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ SELFIES ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Συνολικά, οι χρήστες της εφαρμογής έχουν ανεβάσει 13.7 petabytes φωτογραφιών!

H τελευταία έρευνα της Google επιβεβαιώνει περίτρανα την αγάπη (τρέλα- μανία – εμμονή;) για τις αυτοφωτογραφίσεις που μας διακατέχει. Προσοχή: το πραγματικό συνολικό νούμερο γίνεται κατά πολύ μεγαλύτερο αν προσμετρηθούν και οι αντίστοιχες λήψεις που ανέβηκαν σε Facebook, Flickr,  Instagram, iCloud και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα!

Η Google δημοσίευσε πληθώρα στοιχείων στο επίσημο blog της με αφορμή την πρώτη επέτειο χρήσης της εφαρμογής Google Photos. Συνολικά, οι χρήστες της εφαρμογής έχουν ανεβάσει 13.7 petabytes φωτογραφιών, μέσα σε 365 ημέρες, ή αλλιώς αρχεία 13,7 εκατομμυρίων gigabytes! «Θα χρειαζόμασταν 424 χρόνια για να δούμε όλες αυτές τις φωτογραφίες» παρατηρεί ο αντιπρόεδρος της Google Photos Anil Sabharwal. 200 εκατομμύρια άνθρωποι, κάθε μήνα, μοιράζονται πλέον τις φωτογραφίες τους μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

selfie_mania (1)

Σε συνέχεια της παραπάνω είδησης, αρκετά ενδιαφέροντα είναι και ορισμένα από τα σχόλια με τα οποία το Artnet News πλαισίωσε τη δική του αντίστοιχη παρουσίαση:

  • Η μανία με τις selfie έχει δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα έργα τέχνης. Δεκάδες αγάλματα και άλλα έργα τέχνης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από ανθρώπους που προσπαθούσαν να βγάλουν την τέλεια selfie μαζί τους. Στη Ρωσία, εξαιτίας των συχνών θανάτων που προκαλούνταν από την προσπάθεια ατόμων να βγάλουν μια selfie, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να εκδώσει μια σειρά ειδικών οδηγιών ασφαλείας και απαγορεύσεων.
  • Έξω από το δημαρχείο του προάστιου Sugar Land του Χιούστον (Τέξας – HΠΑ) φιλοξενείται πλέον …άγαλμα το οποίο απαθανατίζει τη δημοφιλή συνήθεια, προκαλώντας αρκετή συζήτηση για την επιλογή του!

  • Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο SPPS (Social Psychological and Personality Science) με τίτλο Selfie Indulgence: Self-Favoring Biases in Perceptions of Selfies ανακάλυψε πως όσοι τραβούν selfie πιστεύουν πως φαίνονται πιο ελκυστικοί στις selfies τους, σε σχέση με τις φωτογραφίες που τους βγάζουν οι άλλοι. «Καταλαβαίνουν πως στον κόσμο δεν αρέσει να βλέπει ένα σωρό selfies κάποιου άλλου, όταν όμως ρωτάς αυτούς που μισούν τις selfies να βαθμολογήσουν τις δικές τους, βάζουν πολύ υψηλούς βαθμούς – σχεδόν σαν να ξέχασαν αυτό που είχαν πει πριν λίγο. Ο κόσμος τραβά τόσες πολλές selfie ώστε ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να πιστέψουν πως το κάνουν πολύ καλά. Η ειρωνεία είναι πως με αυτό που κάνουν δείχνουν περισσότερο νάρκισσοι και λιγότερο ελκυστικοί» σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας Daniel Re.