Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΥΡΟΥ

Θα διαρκέσει μέχρι τις 17/1/16.

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου παρουσιάζει την 13η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας των μελών της με θέμα «25 Ματιές».

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Γ.&.Ε. Βάτη στην Πλατεία Μιαούλη, και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από 18:00 έως 22:00. Σαββατοκύριακα και Αργίες 11:00-14:00 & 18:00-22:00.

Μικρό ιστορικό της Λέσχης

Το 2008 μια παρέα γνωστών και φίλων -με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και την ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας- αποφασίζουν να δημιουργήσουν την Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου. Τα αρχικά 29 μέλη είναι κυρίως ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα μέλη της εναλλάσσονται αυτά τα πέντε χρόνια της ύπαρξης της, αλλά το φιλικό κλίμα και η συστηματική δουλειά σε σχέση με τη φωτογραφία παραμένει σταθερή.

Αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 45 μέλη που σχετίζονται με διαφορετικό  τρόπο με την φωτογραφία (εφαρμοσμένη ή καλλιτεχνική). Κάποια από τα μέλη συνεργάζονται με φωτογραφικά περιοδικά, άλλα έχουν διακριθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς κι άλλα έχουν μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε εκθέσεις.

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο ομαδικές εκθέσεις των μελών κάθε χρόνο καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας διαφόρων επιπέδων που είναι ανοιχτά και για κοινό. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε χώρο που της έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, διατηρούν το ευχάριστο φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών αλλά δίνουν και ερεθίσματα για φωτογράφηση (θέμα μήνα, φωτογραφικές εξορμήσεις). Κατά καιρούς γίνονται αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, προβολές σχετικών ταινιών, φωτογραφικοί διαγωνισμοί και συνεργασίες με άλλους συλλόγους πολιτιστικής – καλλιτεχνικής δράσης.

Η διαφορετικότητα της σχέσης των μελών της με τη φωτογραφία, είναι παράγοντας που εμπλουτίζει την  ίδια τη Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου στην πορεία της, αλλά και τα ίδια τα άτομα που την απαρτίζουν.