Ενδιαφέρουν

ΤΟ 2023 ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ! ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Ξεκινώντας το νέο έτος με τεχνολογικές απαντήσεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις!

Καλή χρόνια σε όλους και όλες!  Αν κάποια από αυτές τις εορταστικές ημέρες πιάσατε τον εαυτό σας να αναρωτιέται “πόσο γρήγορα κύλισε ο τελευταίος χρόνος” (παρά τις δυσκολίες του) το video που επιλέξαμε για την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου επιχειρεί να σας δώσει αν όχι μια απάντηση, τουλάχιστον μια παρηγοριά. Ευτυχισμένο το 2023!

Η ζωή στη σύγχρονη εποχή (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) απλώς είναι πιο γρήγορη πλέον – και υπάρχουν απτές αποδείξεις για να πιστοποιήσουν το συγκεκριμένο ισχυρισμό! Χάρη σε μια 360 camera που  τραβάει, από τον Ιανουάριο του 2015 και μέχρι το …2065, αδιαλείπτως ανά δεκάλεπτο μια πανοραμική εικόνα της πόλης από την κορυφή του περίφημου Space Needle του Seattle (αν έχετε δει έστω ένα από τα …400 και πλέον επεισόδια του Grey’s Anatomy, το ξέρετε σίγουρα!) δημιουργήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον timelapse, με υλικό των τριών πρώτων χρόνων λήψεων.

Στο τρίλεπτο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται με ιδιαίτερα περίεργο τρόπο οι αλλαγές της γύρω περιοχής σε γρήγορη κίνηση. Ουρανοξύστες σηκώνονται, κτήρια χτίζονται, δρόμοι και δέντρα  μεταμορφώνονται και μία ολόκληρη πόλη αλλάζει και αναπτύσσεται, θυμίζοντάς μας πως (ευτυχώς ή δυστυχώς) ο χρόνος τρέχει!


  • Φωτό στην κορυφή του άρθρου: Aron Visuals