Ενδιαφέρουν Νέα

4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ “ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ”

Με αφορμή την επερχόμενη έκθεση «Άγιος Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία συνδιοργανώνουν, στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, μία ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις και Εικόνες» του ΜΦΘ, με αφορμή την έκθεση «Άγιος Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

Πρόκειται για μία εκδήλωση λόγου στην οποία οι τέσσερις συμμετέχοντες φωτογράφοι, Valery Bliznyuk (Ρωσία), Ali Borovali (Τουρκία), Ζbigniew Κοsc (Πολωνία), Zoran Purger (Σερβία) θα συζητήσουν για τις φωτογραφικές εμπειρίες και προσεγγίσεις που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της έκθεσης. Χώρος: Αγιορειτική Εστία (Εγνατίας 109-Κτίριο Νεδέλκου, τηλ. 2310263308). Ώρα έναρξης: 19.30.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει η Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων του ΜΦΘ, θα μετέχει και ο Νεκτάριος Αντωνίου, ιστορικός τέχνης, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας Scola Cantorum και επιστημονικός συνεργάτης της Αγιορειτικής Εστίας και του ΑΠΘ.

Η έκθεση «Άγιος Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» διοργανώνεται από την Αγιορετική Εστία και παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της (Κτίριο Νεδέλκου, Εγνατία 109) μεταξύ 15/09/15-29/1/2016, σε επιμέλεια του Διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Εγκαίνια έκθεσης: 15/09, 20.00.

Φωτό: Zoran Purger