Νέα μοντέλα

CANON: 5 ΝΕΕΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ 4Κ

Πολλαπλές νέες λύσεις από την εταιρία.

Oι LEGRIA HF G50 και LEGRIA HF G60 εμπλουτίζουν τη σειρά LEGRIA και απευθύνονται κυρίως σε ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, ενώ τα μοντέλα XA55, XA50 και XA40 έρχονται να προστεθούν στη γκάμα επαγγελματικών βιντεοκαμερών ΧΑ.

Αποτελώντας το νέο εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία 4K, η LEGRIA HF G50 είναι σχεδιασμένη για να καταγράφει στη μέγιστη δυνατή ποιότητα τις πιο πολύτιμες στιγμές, διαθέτοντας αισθητήρα 1/2.3, χειροκίνητο έλεγχο, προηγμένα οπτικά μέρη και σύστημα επεξεργασίας, για ανώτερης ποιότητας εικόνα. H LEGRIA HF G60, διαθέτει μεγαλύτερης επιφάνειας αισθητήρα 1.0 και δίνει τη δυνατότητα σε προχωρημένους χρήστες να δημιουργούν εντυπωσιακές ταινίες 4Κ UHD με έντονο χρώμα. Η συγκεκριμένη κάμερα διαθέτει το προηγμένο σύστημα εστίασης της Canon, Dual Pixel CMOS AF, το οποίο την κάνει ιδανική για όσους επιθυμούν να καταγράψουν κάθε λεπτομέρεια και δυναμισμό στην εικόνα. Οι δύο κάμερες καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση στη διευρυνόμενη σειρά προϊόντων 4Κ της Canon και αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στην αγορά φωτογραφικών καμερών, καθώς η κατανάλωση και η ανάγκη για περιεχόμενο 4Κ τείνει γίνει ο κανόνας.

Τα μοντέλα XA55, XA50 και XA40 είναι εξίσου κατάλληλα για παραγωγή βίντεο 4K UHD και HD με επεξεργασία Over Sampling HD, που επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από προηγμένη εγγραφή Full HD, καθώς οι κάμερες παρέχουν μια πληθώρα επαγγελματικών χαρακτηριστικών. Έχοντας προσιτό κόστος, μικρό βάρος και μέγεθος, οι νέες βιντεοκάμερες επεκτείνουν την οικογένεια προϊόντων XA, απευθυνόμενες στους επαγγελματίες χρήστες και προσφέρουν πλήρη υποστήριξη σε εφαρμογές, όπως το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ, τα εταιρικά βίντεο και η παραγωγή ντοκιμαντέρ.

LEGRIA HF G50

Βασιζόμενη σε έναν νέο αισθητήρα 4K, η LEGRIA HF G50 καταγράφει εντυπωσιακά επίπεδα λεπτομέρειας σε ανάλυση 4K ή Full HD με υπερδειγματοληψία 4K, γεγονός που την καθιστά α ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του βίντεο 4K, ξαναζώντας τη δράση που έχουν καταγράψει σε εκπληκτική ανάλυση. Η LEGRIA HF G50 επιτρέπει στους χρήστες να αυξήσουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες με τον ευρυγώνιο φακό 20x zoom και το μέγιστο διάφραγμα f/1.8 – f/2.8 που διαθέτει, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο στο βάθος πεδίου, ενώ είναι εξαιρετικά ικανή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με αποτέλεσμα καθαρότερο και πιο «ζωντανό» περιεχόμενο.

Canon LEGRIA HF G50

LEGRIA HF G60

Διαθέτοντας το σύστημα της Canon, Dual Pixel CMOS AF, που βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία αυτόματης εστίασης (Auto Focus – AF) με ανίχνευση φάσης στον αισθητήρα, η LEGRIA HF G60 απευθύνεται στους προχωρημένους χρήστες (“enthusiasts”) που επιθυμούν να διηγούνται ιστορίες μέσα από την καταγραφή των θεμάτων που αγαπούν σε εξαιρετικά αληθοφανή εικόνα 4K, είτε πρόκειται για σημαντικά οικογενειακά ορόσημα ή ταξίδια που γίνονται μόνο μια φορά στη ζωή. Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει υψηλής απόδοσης εστίαση, παρακολούθηση αντικειμένων και γρήγορο «κλείδωμα» της αυτόματης εστίασης, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες  να πραγματοποιούν επαγγελματικού τύπου εφέ “pull-focus” με μέγιστη ευκολία, διατηρώντας ευκρινή τα κινούμενα θέματα που πλησιάζουν το χρήστη, ενώ παράλληλα διατηρούν θολό το υπόβαθρο.  Χάρη στο μεγάλο της αισθητήρα τύπου 1.0 και μέγιστο διάφραγμα φακού f/2.8-4.5, η LEGRIA HF G60 παρέχει ομαλό έλεγχο στο βάθος πεδίου και εκπληκτική ποιότητα εικόνας.

Διευρύνοντας τα όρια της δημιουργικότητας

Οι δύο νέες κάμερες LEGRIA HF G50 και LEGRIA HF G60 εφοδιάζουν τους χρήστες με μια πληθώρα χαρακτηριστικών που βελτιώνουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες στη βιντεοσκόπηση. Συγκεκριμένα διαθέτουν κυκλικά διαφράγματα  για ομαλό εφέ “bokeh”,ισχυρούς ευρυγώνιους φακούς με οπτικό zoom 20x και 15x αντιστοίχως, επιτρέποντας στους χρήστες να πλησιάζουν τη δράση με ανώτερη ποιότητα εικόνας. Με προσαρμοζόμενες ταχύτητες εστίασης, οι δύο κάμερες μπορούν να πετύχουν σχεδόν στιγμιαία ομαλή εστίαση, χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει την προτεραιότητα στην εμφάνιση μιας ταινίας, ή στην αμεσότητα της καταγραφής «της λήψης» για ένα ντοκιμαντέρ. Η δυνατότητα της επιλογής για επιτάχυνση ή επιβράδυνση της ταχύτητας αναπαραγωγής, επιτρέπει στους ενθουσιώδεις χρήστες να είναι δημιουργικοί με την κίνηση και να αυξάνουν τη δραματικότητα της αίσθησης του κινηματογραφικού τους περιεχομένου. Επιπλέον, τόσο η LEGRIA HF G50 όσο και η LEGRIA HF G60, υποστηρίζουν την προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης Canon Image Stabilizer (IS). Η επίτευξη περιεχομένου χωρίς κραδασμούς με επαγγελματική ποιότητα λήψης, επιτυγχάνεται με οπτική μέθοδο και μηχανική αντιστάθμιση υψηλής ποιότητας για κίνηση της κάμερας πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, τα οποία υποστηρίζονται περαιτέρω με ηλεκτρονική μέθοδο για έξυπνη διόρθωση της περιστροφικής μετατόπισης “roll” και “tilt”.

Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη!

Οι προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις προσφέρουν τη δυνατότητα στους ενθουσιώδεις κινηματογραφιστές να προσαρμόσουν τις LEGRIA HF G50 και LEGRIA HF G60 σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις βιντεοσκόπησης, γεγονός που τις κάνει ιδανικές για όσους συνηθίζουν να κινηματογραφούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είτε το θέμα τους είναι οικογενειακές στιγμές ή ένα έργο που πηγάζει από προσωπικό μεράκι. Με εξαιρετικής ανταπόκρισης χειριστήρια τεχνολογίας αιχμής και οι δύο κάμερες χειρός είναι συμπαγείς και εύχρηστες, ιδανικές για βιντεοσκόπηση εν κινήσει. Η LEGRIA HF G50 και η LEGRIA HF G60 διαθέτουν επαγγελματικού επιπέδου χειριστήριο zoom, διακόπτη που μειώνει την ανάγκη για ψάξιμο σε πολυεπίπεδα μενού, δακτύλιο στον φακό ευαίσθητο στο άγγιγμα των δακτύλων και δυνατότητα για απόδοση διάφορων λειτουργιών και εντολών με πέντε κουμπιά προγραμματισμού, απλοποιώντας την εμπειρία βιντεοσκόπησης. Επίσης, και οι δύο κάμερες υποστηρίζουν ρυθμιζόμενη έκθεση με ενσωματωμένα φίλτρα ND για πιο ανοιχτά διαφράγματα ή πιο αργές ταχύτητες κλείστρου.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υψηλής ανταπόκρισης οθόνη αφής χωρητικής (“capacitive”) τεχνολογίας με διαγώνιο 3 ίντσες και ανάλυση 460.000 κουκκίδων, μαζί με ανακλινόμενο ηλεκτρονικό προσοφθάλμιο (“viewfinder”) 0,24 υψηλής ανάλυσης, που επιτρέπουν στους χρήστες να είναι σίγουροι ότι οι συνθέσεις τους θα είναι τέλειες. Η υψηλής απόκρισης οθόνη στην LEGRIA HF G50 και την LEGRIA HF G60 προσφέρει τη δυνατότητα  για ρύθμιση της παρακολούθησης (“tracking”), της εστίασης και της έκθεσης, ενώ τα ηλεκτρονικά τους viewfinder είναι εξαιρετικά για την επίτευξη υψηλής ποιότητας περιεχομένου ακόμα και όταν η βιντεοσκόπηση πραγματοποιείται σε δύσκολες συνθήκες με υπερβολικά έντονο φωτισμό. Τέλος, και οι δύο κάμερες υποστηρίζουν παράλληλη εγγραφή σε δύο κάρτες SD.

Διασκεδάστε περισσότερο!

Και οι δύο κάμερες είναι ιδανικές για νοικοκυριά που ήδη έχουν αναβαθμίσει την τηλεόρασή τους σε ανάλυση 4K, παρέχοντας στους οικιακούς χρήστες τη δυνατότητα να αναπαράγουν τα έργα τους με εκπληκτική λεπτομέρεια. Χάρη στην υποδοχή mini-HDMI, η LEGRIA HF G50 και η LEGRIA HF G60 συνδέονται απευθείας με τηλεοράσεις 4K, καθιστώντας την προβολή βίντεο γρήγορη και εύκολη.

XA55 / XA50

Φορητή και με ιδιαίτερα μικρό  μέγεθος, η XA55 / XA50 καθιστά ακόμη ελκυστικότερη τη σειρά XA. Είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς XA που περιλαμβάνει αισθητήρα τύπου 1.0 CMOS με τεχνολογία γρήγορης και αξιόπιστης αυτόματης εστίασης Dual Pixel Autofocus. Η βιντεοκάμερα διαθέτει επίσης γνήσιο φακό Canon 4K οπτικού zoom15x, ο οποίος σε συνδυασμό με στοιχεία Super UD (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς – Ultra-Low Dispersion), επιτρέπει πλούσια έκφραση εικόνας με όμορφο εφέ “bokeh” και μεγάλο εστιακό μήκος από 25,5mm μέχρι 382,5mm. Η προηγμένη απεικόνιση Full HD καθίσταται δυνατή χάρη στον επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV6 και την επεξεργασία Over Sampling HD, ενώ το ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων εμποδίζει την παραμόρφωση της εικόνας ακόμη και κατά τη βιντεοσκόπηση με το χέρι.

Η γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση σε σχεδόν 80% (καθέτως και οριζοντίως) της εικόνας είναι δυνατή χάρη στο Dual Pixel CMOS AF. Οι λειτουργίες Face detection AF, Face priority AF, Face only AF και η παρακολούθηση με αφή επιτρέπουν ενιαίο έλεγχο της εστίασης για διαισθητική λειτουργία, ενώ ο οδηγός Dual Pixel Focus Guide παρέχει γραφικό περιβάλλον χρήσης για την υποβοήθηση της χειροκίνητης εστίασης. Αυτός ο οδηγός χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης διαφοράς φάσης Dual Pixel CMOS AF για την επίτευξη της ίδιας, υψηλής ακριβείας, εστίασης.

Οι χρήστες της XA55 / XA50 επωφελούνται επίσης από καταγραφή σε πολλαπλά φορμά αρχείων, με την υποστήριξη καταγραφής σε XF-AVC και MP4 μέχρι 4K UHD 25P σε δύο κάρτες SD, καταγραφή Slow & Fast Motion με μέγιστη ταχύτητα 1200x τόσο σε 4K όσο και σε Full HD, και διπλή υποδοχή SD που επιτρέπει μεταφορά και εφεδρική καταγραφή. Η XA55 / XA50 προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, καθώς η μπαταρία της υποστηρίζει περισσότερες από δύο ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Η επαγγελματικού επιπέδου ηχογράφηση καθίσταται δυνατή χάρη στην τετρακάναλη γραμμική καταγραφή ήχου PCM με τερματικά XLR, ενώ τα τερματικά τύπου 3G-SDI (μόνο στην XA55) παρέχουν έξοδο σήματος Full HD 4:2:2 10-bit.

XA55 / XA50

ΧΑ40

Με βάρος περί τα 730g (μόνο το σώμα), η XA40 είναι μια από τις πιο φορητές επαγγελματικές βιντεοκάμερες 4K UHD τύπου compact που διατίθενται στην αγορά. Οι χρήστες μπορούν να τη χειριστούν όπως θέλουν, εξασφαλίζοντας πάντοτε την ύψιστη ποιότητα εγγραφής, με το συνδυασμό ενός αισθητήρα CMOS 4K UHD 1/2.3 ιντσών και επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV6 που αποδίδει τέλεια εικόνα 4K UHD, και ανώτερη ποιότητα Full HD χάρη στην επεξεργασία Over Sampling HD. Υποστηρίζεται καταγραφή MP4 UHD 150Mbps στα 25P και Full HD 35Mbps/17Mbps στα 50P/25P, ενώ η συνεχής γρήγορη και αργή κίνηση είναι εφικτή τόσο σε ανάλυση UHD όσο και Full HD με μέγιστη ταχύτητα 1200x.

Την ελευθερία έκφρασης εξασφαλίζει η πρόσβαση σε οπτικό zoom 20x από την ευρυγώνια θέση να ξεκινά στα 29,3mm. Η διατήρηση σταθερά υψηλής ποιότητας δεν αποτελεί θέμα χάρη στη σταθεροποίηση σε 5 άξονες, ενώ η 3D διάταξη στοιχείων φακού σε πραγματικό χρόνο υποστηρίζει γρήγορη  και αθόρυβη λειτουργία zoom την ίδια στιγμή, επιτυγχάνοντας υψηλή απόκριση.

Η κατάσταση λειτουργίας υπερύθρων “Infrared Mode” καθιστά την παραγωγή δυνατή σε συνθήκες δίχως σχεδόν καθόλου περιβάλλοντα φωτισμό  και η οθόνη αφής 3 ιντσών τύπου LCD επιτρέπει τον διαισθητικό έλεγχο, στοιχεία που κάνουν τη συγκεκριμένη κάμερα να ξεχωρίζει για τα πλούσια χαρακτηριστικά της. Επιπλέον υπάρχει διπλή υποδοχή καρτών SD για εφεδρική λήψη, για μεταφορά εγγραφής και υποστήριξη τετρακάναλης εγγραφής ήχου PCM, με ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο, καθώς και δύο τερματικών XLR, που συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό.

ΧΑ40


Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα όλες τις ειδήσεις του Photonet;Θέλεις ακόμα περισσότερα νέα για τη φωτογραφία;

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Ιnstagram

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!
Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο