Photonet Special Day

5ο PHOTONET SPECIAL DAY: KYΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΑΘΗΝΑ – ΤRII ART HUB

Ωράριο λειτουργίας: 11πμ-7μμ. Είσοδος δωρεάν!

Το νέο ραντεβού με την ενημέρωση, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, είναι στον Πολυχώρο Trii Art Hub (Δράκου 9, Κουκάκι) απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κοντά στο Mουσείο της Ακροπόλεως, σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από τη στάση του Μετρό Συγγρού – Φιξ. 

Ακολουθώντας πιστά τα βήματα της εξαιρετικά επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης στην Αθήνα το 5ο Photonet Special Day, υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ, συνδυάζει τη συμμετοχή εταιριών με τη φιλοξενία επιλεγμένων φωτογραφικών ομάδων, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά των μελών τους και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό, στα πλαίσια της γενικότερης σχετικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από το Photonet.

Τι θα δουν οι επισκέπτες 

Γενικός στόχος των Photonet Special Days είναι να προσφέρουν ενημέρωση για το imaging σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρίες που συμμετέχουν να αναδείξουν όλα τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες τους στο κοινό της κάθε διοργάνωσης που περιλαμβάνει τόσο τους επαγγελματίες του Imaging (φωτογράφοι, βιντεολήπτες κ.λπ.) όσο και όλους τους δραστήριους ερασιτέχνες – prosumers φωτογράφους.

Στο φετινό event της Αθήνας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά (touch & feel) τα τελευταία μοντέλα των σημαντικότερων εταιριών του Imaging και παράλληλα να έχουν μια μοναδική δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τα στελέχη αυτών, προκειμένου να έχουν αναλυτικές απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία τους.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια των παραπάνω, από τις 11πμ και μετά (ανά μία ώρα) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν παρουσιάσεις από Nikon (11πμ) Canon (12:30μμ) και Fujifilm (2μμ) όπου θα ακούσουν αναλυτικά όλα τα τελευταία νέα των κορυφαίων ονομάτων του χώρου.

Συμμετοχές εταιριών
Παράλληλες εκδηλώσεις

Φυσικά, οι παροχές μας δεν τελειώνουν εδώ! Παράλληλα με τις προαναφερόμενες εταιρίες, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις για τη φωτογραφία με πολλούς ακόμα δημιουργούς, οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με το μέσο, στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε ορισμένες από τις πιο πολυπληθείς και ενεργές κοινότητες, λέσχες και ομάδες φωτογραφίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εκπροσώπους από τους παρακάτω φορείς:

Παρουσίαση Θανάση Σταυράκη

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Associated Press στην Αθήνα, έχει ετοιμάσει μια μοναδική ομιλία με θέμα “Πώς δημιουργείται μια ιστορία φωτορεπορτάζ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4μμ και θα επαναληφθεί (λόγω του πολύ αυξημένου ενδιαφέροντος) στις 5μμ.

Τρία διαφορετικά σε σύλληψη και εκτέλεση projects του δημιουργού θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της ομιλίας του:

Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην ελληνική Προεδρική Φρουρά και αποτελεί δείγμα του πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα portfolio με υλικό “από την διπλανή μας πόρτα”. Το δεύτερο προέκυψε ως ανάγκη να γεμίσουν οι ατελείωτες ώρες αναμονής στα αεροδρόμια της Ρωσίας για την κάλυψη του Παγκόσμιου Κύπελλου Ποδοσφαίρου 2018. Το τρίτο επιχειρεί να φέρει στο φως τις ζωές των ανθρώπων μιας περιοχής που ακόμα προσπαθεί να αποκτήσει στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο φωτογράφος τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις που κρύβονται πίσω από τόσο ετερόκλητες αποστολές; Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα λάβετε όλες τις απαντήσεις!

**UPDATE: OΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!**

Workshop Βαγγέλη Δελέγκου

Ο γνωστός και καταξιωμένος φωτογράφος, συνεργάτης μας και δάσκαλος Φωτογραφίας Βαγγέλης Δελέγκος συνδυάζει την ευτυχή συγκυρία της επερχόμενης έκδοσης του νέου του βιβλίου, από την Nexus Publications AE, με τίτλο «Ταξιδιωτική Φωτογραφία, χωρίς μυστικά» με την παράδοση ενός ενδιαφέροντος και ποιοτικού workshop που φέρει τον ίδιο τίτλο, και θα ξεκινήσει στις 6μμ.

O δημιουργός θα μιλήσει για όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα «μυστικά» που αποκόμισε, διαπίστωσε και σταχυολόγησε ταξιδεύοντας και δουλεύοντας υπό εύκολες ή δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιώντας αποστολές για μεγάλα περιοδικά και πρακτορεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα τελευταία 25 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όλες τις απορίες τους για κάθε πιθανή τεχνική, κάθε αγαπημένη τους θεματολογία και κάθε εύκολο ή δύσκολο εμπόδιο που μπορεί να δημιουργήσουν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι δυσκολίες ενός μικρού ή μεγάλου ταξιδιού, καθώς και της απαθανάτισης ενός απαιτητικού τοπίου.

Θα υπάρξει συζήτηση για όλα τα είδη φωτισμού, για την προσέγγιση διαφορετικών θεμάτων, θα λυθούν απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό, φωτογραφικό ή μη, θα δοθεί κυρίως έμφαση σε όλα αυτά που ένας επαγγελματίας φωτογράφος γνωρίζει και οφείλει να μοιραστεί με τους νέους συναδέλφους του και με ερασιτέχνες δημιουργούς κάθε βαθμίδας εμπειρίας.

Η παρακολούθηση έχει κόστος 10€, αν εγγραφείτε άμεσα, και 15€ (μόνο σε μετρητά) την ημέρα της διεξαγωγής του σεμιναρίου. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται εγγραφή για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας στην ειδική αίθουσα ομιλιών του 5ου Photonet Special Day.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που ακολουθεί και πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

Πληρωμή online μέσω web-banking ή με κατάθεση μετρητών απευθείας στην Εθνική Τράπεζα. IBAN Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: GR75 0110 1110 0000 1114 7023 524. Δικαιούχος: ΝΕXUS PUBLICATIONS AE.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την διεύθυνση στην οποία επιθυμείτε να λάβετε την απόδειξη πληρωμής σας.

Xορηγός Επικοινωνίας: citycampus.gr
Ωράριο ομιλιών και παρουσιάσεων
  • 11πμ-12μμ: Παρουσίαση Nikon (είσοδος ελεύθερη)
  • 12:30μμ-1:30μμ: Παρουσίαση Canon EOS R System (είσοδος ελεύθερη)
  • 1:45μμ-3μμ: Παρουσίαση Fujifilm (είσοδος ελεύθερη)
  • 3μμ-4μμ: Παρουσίαση Photo Contest (είσοδος ελεύθερη)
  • 4μμ-5μμ: Ομιλία Θανάση Σταυράκη (οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν)
  • 5μμ-6μμ: Ομιλία Θανάση Σταυράκη (οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν)
  • 6μμ-8μμ: Σεμινάριο Βαγγέλη Δελέγκου (απαιτείται εγγραφή)
Το 5ο Photonet Special Day έρχεται!
[wpdevart_countdown text_for_day=”Ημέρες” text_for_hour=”Ώρες” text_for_minut=”Λεπτά” text_for_second=”Δευτ/τα” countdown_end_type=”date” end_date=”02-12-2018 09:00″ start_time=”1542640937″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]
 


Aρθρογράφος

Photonet Staff

Νέα, ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, έρευνες, portfolios και κουίζ, από τo σύνολο των μελών της συντακτικής μας ομάδας, καθώς και από το δίκτυο των ανταποκριτών και συνεργατών του περιοδικού σε όλη την Ελλάδα.