Εκθέσεις φωτογραφίας

A CLOSER LOOK

Η παραπάνω ομαδική έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται μέχρι τις 30/3/24 στη FokiaNou Art Space με πέντε ξένους και εγχώριους καλλιτέχνες!

Κάθε καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη σειρά έργων, με κοινό παρονομαστή το γεγονός πώς η εικόνα είναι κάτι περισσότερο από αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι.
Όπως αναφέρει ο Stephen Shore (The Nature of Photographs): «οι εικόνες υπάρχουν σε ένα νοητικό επίπεδο που μπορεί να συμπίπτει με το απεικονιστικό επίπεδο, αυτό που δείχνει η εικόνα, αλλά δεν το αντικατοπτρίζει. Το νοητικό επίπεδο επεξεργάζεται, βελτιώνει και εξωραΐζει τις αντιλήψεις μας για το απεικονιστικό επίπεδο. Το νοητικό επίπεδο μιας φωτογραφίας παρέχει ένα πλαίσιο για τη νοητική απεικόνιση που δημιουργούμε από (και για) την εικόνα».
Οι κρυφές ή φανταστικές αφηγήσεις οδηγούν τον θεατή στο δικό του ταξίδι ανακάλυψης.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Stefan Chrobok (Γερμανία), Βασιλική Κανέλλου (Eλλάδα – φωτό στην κορυφή της σελίδας), Jyri Pitkänen (Φινλανδία), Simon Rose (Ηνωμένο Βασίλειο), Τζώρτζια Τουλιάτου (Ελλάδα). Επιμέλεια έκθεσης: Mary Cox και Παναγιώτης Βούλγαρης
  • Χώρος: FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24 (7ος όροφος), Παγκράτι, Αθήνα
  • Διάρκεια: από 8 ως 30 Μαρτίου 2024
  • Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο, 17.00 – 20.00
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.