Εκθέσεις φωτογραφίας

A SENSE OF PLACE

Διάρκεια: έως 14 Οκτωβρίου 2023!

Πέντε καλλιτέχνιδες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, που έχουν ως κύριο μέσο έκφρασης τη φωτογραφία, συναντιούνται στη FokiaNou Art Space, παρουσιάζοντας το έργο τους στην ομαδική έκθεση με τον παραπάνω τίτλο, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

Κάθε μια τους επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη σειρά έργων, αποτυπώνοντας τη φύση, την αρχιτεκτονική, καθώς και τους ανθρώπους σε διάφορα περιβάλλοντα, μέσα από έναν προσωπικό χειρισμό της εικόνας. Κοινή συνισταμένη της προσέγγισής τους είναι μια ιδιαίτερη αίσθηση του τόπου, που αναδεικνύεται μέσα από τον φακό τους.

Lynne Buchanan

  • Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Lynne Buchanan, Susan Daboll (φωτό στην κορυφή της σελίδας), Κυβέλη Ζαχαρίου, Linda Kessler, Μαρία Μπουρμπού.
  • Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί 60 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια και ομιλίες.

Linda Kessler

  • Χώρος: FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24 (7ος όροφος), Παγκράτι, Αθήνα
  • Διάρκεια: από 20 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου 2023
  • Ωράριο: Πέμπτη έως Σάββατο, 17.00 – 20.00
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.