Εκθέσεις φωτογραφίας

DANIEL AGRA: ABYSSURBS

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση του Ισπανού φωτογράφου από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.

Ο Daniel Agra έχει λάβει πολλά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, όπως τα London Photography Awards, New York Photography Awards, IPA Latin Awards, Monovision Photography Awards κ.λπ.

Το έργο του βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο της Βαρκελώνης και στο Fundación Antonio Perez, Μουσείο Φωτογραφίας στο Huete Cuenca. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλά φωτογραφικά περιοδικά.

Αυτό το έργο του, που ονομάζεται «Abyssurbs», είναι μια μελέτη για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τα κτίρια όπου οι άνθρωποι ζουν χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους, δυστυχισμένοι και καταθλιπτικοί, οδηγούμενοι από τις κοινωνικές νόρμες.

© Daniel Agra

Ο Daniel περιγράφει τις φωτογραφίες του ως «τόπους ύπαρξης, αναμνήσεων και υπενθύμισης, δοχεία ζωντανών όντων και συλλογικά κτίρια που είναι πυκνοκατοικημένα και που οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και τα οργανώνουν για να ζήσουν μια ζωή σύμφωνα με μια κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δομή. Διαβόητη μυρμηγκοφωλιά, υποκρισίας και εκμετάλλευσης των καθημερινών καθηκόντων, μια μορφή χάους όπου άνθρωποι και σκιές περνούν κρυφά, διασχίζουν ποτάμια αμφιβολίας, χωρίς προφανή τελικό προορισμό, γίνονται η άβυσσος του ανθρώπινου είδους λόγω της έλλειψης επαφής τους με την ευαισθησία, τα συναισθήματα, την ευγένεια και τη ζεστασιά. Εξαλείφουν τις συνδέσεις μεταξύ των σκέψεων, και οδηγούνται στην παραβίαση της ίδιας της ύπαρξης του ατόμου. Κανείς δεν κοιτάζει τον άλλον στα μάτια, χιλιάδες όντα που ζουν μαζί στη μοναξιά.»

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 20:00
  • Διάρκεια: 24 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου
  • Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 17:30-21:30 – Σάββατο: 12:00-14:30 – Κυριακή, Πέμπτη: Κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη

© Daniel Agra

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.