Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ACTION PHOTOGRAPHY”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Επίγειες, υπέργειες και υποθαλάσσιες λήψεις προσπάθησαν να καταγράψουν το θέμα του συγκεκριμένου διαγωνισμού που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Photo Contest.

Αρκετές οι επιτυχημένες προσπάθειές σας – ας δούμε τις καλύτερες, σε συνδυασμό με την κριτική τους!

1ος νικητής – Αντώνης Βαζάκας

Αντώνης Βαζάκας

Η σωστή λήψη, τη σωστή στιγμή, με τις σωστές ρυθμίσεις. Ο φωτογράφος έχει πετύχει μία αμεσότητα: πρώτον, μέσα από τη θέση την οποία έχει επιλέξει, δηλαδή να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη μηχανή, και δεύτερον μέσα από το βλέμμα του αναβάτη που έχει καρφωθεί στον φακό. Το χώμα και η λάσπη είναι πλήρως ευδιάκριτες, ακόμα και στη λεπτομέρειά τους, χάρη στη σωστή ταχύτητα που επιλέχτηκε και το κατάλληλο timing του κλικ. Ο φωτισμός βοηθάει στο να αναδειχθεί ακόμη καλύτερη η υφή της κάθε επιφάνειας.

2ος νικητής – Απόστολος Γκλέτσος

Απόστολος Γκλέτσος

Η φωτογραφία δράσης είναι κίνηση  – κι αυτό ακριβώς είναι που βλέπουμε ολοκάθαρα σε αυτή τη λήψη. Πολύ έξυπνη χρήση αργής ταχύτητας κλείστρου, όσο πρέπει για να γράψει η κίνηση των χορευτών, χωρίς να καταλήξει σε «μουντζούρα». Η επιλογή του ασπρόμαυρου υποστηρίζεται στο έπακρο από τον δραματικό φωτισμό και ταυτόχρονα τον αναδεικνύει μαζί με την εικόνα συνολικά, ανεβάζοντάς την επίπεδο.

3ος νικητής – Δημήτρης Πολυδωρόπουλος

Δημήτρης Πολυδωρόπουλος

Μία λήψη τελείως διαφορετική από τις δύο προηγούμενες. Η βασική δύναμή της είναι η κάθετη συμμετρία, τόσο στην πορεία και τη θέση του κάθε αεροπλάνου, όσο και στα χρώματα που βγάζουν. Λιτό κάδρο, από σωστή θέση, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη περαιτέρω πληροφορία πέρα από τον ουρανό από πίσω, ο οποίος λειτουργεί ως βοηθητικός παράγων κατευθύνοντας το μάτι προς το κύριο θέμα.

The best of the rest!

  • Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου διαγωνισμού έχουν παρουσιαστεί στο τ. 201 του Photonet.