Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ AIΓΙΝΑΣ: “ΦΩΣ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ”

Εγκαίνια: Παρασκευή 16/6 στις 20.00, στον Πύργο του Μαρκέλλου!

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας “ο Καποδίστριας”, παρουσιάζει στο Πύργο του Μαρκέλλου μεταξύ 16 – 20 Ιουνίου, με την συμμετοχή 20 φωτογράφων, την έκθεση φωτογραφίας με το παραπάνω  θέμα.

Η Κυριακή Χριστακοπούλου σημειώνει σχετικά: “το φως είναι αυτό που κάνει ορατά τα πάντα γύρω μας και χωρίς αυτό δεν νοείται ύπαρξη αντικειμένων και περιβάλλοντος. Εξ’ ορισμού, λένε οι επιστήμονες, ότι φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι και που εκλαμβάνεται ως αντίληψη αυτής. Συνεπώς είναι το αίτιο της όρασης

Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία , θέατρο, θέατρο σκιών, κινηματογράφος, χορός, αρχιτεκτονική, βασίζονται στη φωτοσκίαση και βρίσκουν τρόπους να συνομιλήσουν με το φώς υποτάσσοντας και κατευθύνοντας το κατά βούληση και ιδέα, φτιάχνοντας σχολές και κινήματα γύρω από αυτό και τις ανάγκες των ιδεών και αισθήσεων που θέλουν να αποδώσουν.

Η αλληλεπίδραση φωτός – σκιάς, απασχολεί κάθε μορφή τέχνης, επειδή ο συνδυασμός της δίνει την αίσθηση του βάθους, του όγκου, της πλαστικότητας των αντικειμένων, και που ο κάτοχος της όποιας τέχνης, την προσαρμόζει ανάλογα των δικών του αναγκαιοτήτων και αισθήσεων.

Ποιητές, και πνευματικοί στοχαστές, γίνονται υμνητές του φωτός, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια εκφράζουν με κάθε ευγνώμονα τρόπο την Φωτισμένη φύση γύρω τους .

Η φωτογραφία στην προκειμένη περίπτωση, βασισμένη στην τεχνογνωσία των τελευταίων χρόνων, βρίσκει άπειρους φυσικούς και τεχνητούς τρόπους να απεικονίσει και αξιοποιήσει μέσω του φωτός το αίσθημα σαν προσωπικό βίωμα.” Επιμέλεια έκθεσης: Άρης Παύλος.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι

Σαλώμη Μελισσάρη (φωτό), Ασπασία Λεούση, Γεωργία Μανιμανάκη, Καλλιόπη Χατζοπούλου, Βιβή Κουτσούκου, Αννίτα Λεούση, Βιβή Κορφιάτη, Παρασκευούλα Λιάκα, Κατερίνα Υφαντούδα, Klea Kyleris, Παναγιώτης Κορνάρος, Γωγώ Μωραϊτου,Ματίνα Κασιμάκη, Klement Sina, Θοδωρής Μπουγατσιάς, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, Νίκος Μούρτζης, Γιώργος Μαλτέζος, Κωνσταντίνος Βατικιώτης & Άρης Παύλος.

  • Χώρος: Πύργος του Μαρκέλλου, Αίγινα
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 16/6 στις 20.00
  • Διάρκεια: Παρασκευή 16 έως Τρίτη 20 Ιουνίου 2023
  • Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 & 19.00-22.00