Ενδιαφέρουν

ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ “JOURNALISM IN WAR AND PEACE”

Θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Μiramare στην Ερέτρια: διαβάστε τα κεντρικά θέματα και ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος!

Το φετινό Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του θα εορταστούν και τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τα 40 χρόνια του ελληνικού Τμήματός της.

Πέραν της παρακολούθησης του προγράμματος του Συνεδρίου, οι φιλοξενούμενοι ξένοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν εμβληματικά μνημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου

  • Ο Περιφερειακός Τύπος και πως συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας
  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης
  • Fake News και παραπληροφόρηση, πώς λειτουργεί η σύγχρονη προπαγάνδα, αν μπορεί πραγματικά να αντιμετωπιστεί
  • Η κρίση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία
  • Ο δημοσιογράφος στον πόλεμο: Με την αλήθεια ή με την πατρίδα;
  • Η Ευρώπη και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης: ποια είναι η σημερινή κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ
  • Πώς η τεχνητή νοημοσύνη, το εμπόριο και οι κυβερνήσεις μπορούν να διαδώσουν γρήγορα ανοησίες
  • Οι χρήσεις και οι καταχρήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών, με ειδικό προσκεκλημένο ομιλητή για το Βιετνάμ και την Ταϊβάν
  • Η αρμονική συμβίωση Κύπριων και Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων. Οι απειλές και η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία των δημοσιογράφων από τον Ταγίπ Ερντογάν  

Συμμετοχές

80 ξένοι δημοσιογράφοι αναμένεται να δώσουν το παρών, εκπροσωπώντας ΜΜΕ όπως τα ακόλουθα: WHITE HOUSE CHRONICLE” ON PBS,  BBC, RTE RADIO & TV, AL JAZEERA,  DAILY MAIL, IL GIORNALE EUROPEO, TVE: SPANISH TV, COPE RADIO,  VOCENTO NEWSPAPERS, AP TELEVISION NEWS, KANAL D – TV, OSSERVATORIO BALCANI E CAUCASO, IRISH NEWS, IRISH TV,  SLOVAK TV/RADIO, POLAND TV/RADIO, PORTUGAL TV/RADIO,  RADIO ROMANIA, ROMANIAN BROADCASTING, RADIO TRINITAS, FREE EUROPE ROMANIA, HETQ ARMENIA,  NORDIC COMMUNICATIONS CORPORATION, BNR BOULGARIA, STUDIO ARD VIENNA, VERBUM PRESS ITALY, PAESE ITALIA PRESS, THOIBAO  BERLIN, SAOR IRISEOIR RNAG, DFA MEDIA, CAROUSEL INTERNET PUBLISHING, POLITIS CYPRUS, KANAL SIM TV, DEUTSCHE WELLE, INSTITUTE FOR MASS MEDIA, ATALAYAR SPAIN, HALKIN SESI DAILY)

Στα πλαίσια της παραμονής τους θα γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του νομού Εύβοιας, τις αρχαιότητες και την γαστρονομία της περιοχής, ώστε  να φύγουν από την Ελλάδα, με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου με ένα κλικ εδώ!


 


Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.