Νέα μοντέλα

ΝΕΟΣ ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ZOOM AF-P NIKKOR 70–300 MM ED VR

Η ταχύτερη λειτουργία AF, σε συνδυασμό με τη λειτουργία SPORT VR, επικεντρώνει στη δράση χωρίς συμβιβασμούς στην ευκρίνεια.

Η Nikon δίνει στους φωτογράφους αθλητικών θεμάτων, άγριων ζώων και ταξιδιών, τη δυνατότητα να τραβούν καλύτερες τηλεφωτογραφίες με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, χάρη στο νέο φακό AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR που διαθέτει ελαφρύτερη κατασκευή, με προστασία κατά των καιρικών συνθηκών και υπόσχεται να ακολουθεί το φωτογράφο παντού!

Από την έκφραση στο πρόσωπο του νικητή έως πουλιά που πετούν, αυτή η πιο πρόσφατη έκδοση του τηλεφακού zoom πλήρους κάδρου αποτυπώνει εξαιρετικές φωτογραφίες και video. Όπως όλοι οι φακοί AF-P NIKKOR, περιλαμβάνει το μηχανισμό stepping motor της Nikon για πολύ γρήγορη και αθόρυβη εστίαση. Η απόσβεση κραδασμών (VR) είναι τώρα ταχύτερη, πιο αθόρυβη και πιο αποτελεσματική. Παράλληλα, αυτός ο φακός διαθέτει τη λειτουργία SPORT VR, χαρακτηριστικό που προέρχεται από τους επαγγελματικούς φακούς της Nikon. Ιδιαίτερα δημοφιλής στους φωτογράφους δράσης, η λειτουργία SPORT VR επιτρέπει στους φωτογράφους να παρακολουθούν με αυτοπεποίθηση τα θέματα που κινούνται γρήγορα, ακόμη κι όταν η κίνησή τους είναι απρόβλεπτη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που προέρχεται από τους επαγγελματικούς φακούς της Nikon είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα που εξασφαλίζει πιο ακριβή έκθεση, ειδικά κατά τη λήψη σε υψηλές ταχύτητες καρέ. Διαθέτει επίσης διακόπτες λειτουργίας εστίασης A/M και M/A, για τη χειροκίνητη παράκαμψη του αυτοματισμού με ένα απλό στρίψιμο του δακτυλίου εστίασης. Η λειτουργία M/A αποτελεί την προτίμηση των φωτογράφων αθλητικών θεμάτων και η ενεργοποίησή της είναι πρακτικά στιγμιαία. Η λειτουργία εστίασης A/M έχει μικρότερη ευαισθησία, ώστε να αποτρέπεται η μη ηθελημένη ενεργοποίηση της χειροκίνητης λειτουργίας.

O Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon BV, αναφέρει: «Ο νεός φακός AF-P 70–300 mm ανοίγει μεγάλες προοπτικές στο χώρο των τηλεφωτογραφικών λήψεων με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Η Nikon έχει ιστορία στην ενσωμάτωση δοκιμασμένων επαγγελματικών τεχνολογιών σε πιο προσιτούς φακούς και αυτός ο νέος φακός zoom αποτελεί την πιο πρόσφατη απόδειξη. Τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως το SPORT VR και η αυτόματη εστίαση με χειροκίνητη παράκαμψη αυτοματισμού M/A, κάνουν πραγματικά τη διαφορά για τους φωτογράφους που πραγματοποιούν λήψεις σε δύσκολες συνθήκες».

Bασικά χαρακτηριστικά 

  • Μεγαλύτερη ευελιξία: Αυτός ο τηλεφακός zoom 70-300 mm (105-450 mm όταν χρησιμοποιείται με Nikon SLR με φορμά DX) διαθέτει πλέον ελάχιστη απόσταση εστίασης 1,2 m σε ολόκληρο το εύρος zoom και μέγιστο λόγο αναπαραγωγής 0,25x.
  • Μηχανισμός AF-P Stepping Motor: για εξαιρετικά γρήγορη και αθόρυβη εστίαση. Δίνει τη δυνατότητα εγγραφής πλάνων video χωρίς ουσιαστικά κανένα μηχανικό θόρυβο.
  • Προηγμένη λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR): παρέχει τη δυνατότητα λήψης σε ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και κατά 4,5 στοπ από ό,τι θα απαιτείτο σε άλλες περιπτώσεις.
  • Λειτουργία SPORT VR: Παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα που εμφανίζεται στο σκόπευτρο, χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο κατά τη φωτογράφιση ιδιαίτερα γρήγορης δράσης ή κατά τις οριζόντιες πανοραμικές λήψεις.
  • Κατασκευή με προστασία κατά των καιρικών συνθηκών: κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.
  • Ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα εννέα λεπίδων: εξασφαλίζει σταθερό έλεγχο της αυτόματης έκθεσης ακόμη και κατά τις συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας. Χάρη στο στρογγυλό άνοιγμα διαφράγματος επιτυγχάνεται ομοιόμορφο θαμπό φόντο (bokeh) με φυσική εμφάνιση.
  • Κορυφαίος έλεγχος: Διακόπτες λειτουργίας εστίασης A/M και M/A. Ο δακτύλιος εστίασης και ο δακτύλιος zoom περιλαμβάνουν τραχύ κάλυμμα ώστε να εξασφαλίζετε σταθερή λαβή.