Νέα Νέα μοντέλα

AF-S NIKKOR 70–200mm F/2.8E FL ED VR

Mε λειτουργία SPORT VR, για μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα από το σκόπευτρο κατά τις λήψεις δράσης.

Η Nikon προσδίδει στον τηλεφακό zoom με φορμά FX που προτιμούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερο βάρος και περισσότερη ευελιξία. Σχεδιασμένος για να υπερέχει, ο νέος AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR φιλοδοξεί να δώσει το προβάδισμα στους φωτογράφους που εργάζονται με τις γρήγορες DSLR της Nikon.

Είτε αποτυπώνουν αθλητικά στιγμιότυπα, δράση, ειδησεογραφικές λήψεις ή ρεπορτάζ, η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του φημισμένου φακού διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων που τους υπόσχεται ουσιαστικά πλεονεκτήματα κατά τη χρήση. Η βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης AF και ο έλεγχος έκθεσης καθώς και η λειτουργία VR SPORT, συνδυάζονται για να εξασφαλίζουν εντυπωσιακές λήψεις ριπών. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η απόδοση από άκρη σε άκρη έχει βελτιωθεί και έχει μειωθεί η απώλεια φωτός. Η πλησιέστερη δυνατή απόσταση εστίασης είναι πλέον μόλις 1,1 m και ο μέγιστος λόγος αναπαραγωγής έχει αυξηθεί από το 0,11x στο 0,21x. Στο κυρίως σώμα του φακού υπάρχουν κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης λειτουργιών, εξασφαλίζοντας ομαλότερη λειτουργία, ενώ παράλληλα έχουν αντιστραφεί οι θέσεις του zoom και του δακτυλίου εστίασης για πιο ισορροπημένο χειρισμό. Με κυρίως σώμα κατασκευασμένο από ένα νέο κράμα μαγνησίου και τα στοιχεία HRI και φθορίου που περιλαμβάνει, ο φακός είναι ελαφρύτερος από ποτέ αλλά η κατασκευή του παραμένει το ίδιο στιβαρή.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Ο νέος NIKKOR 70–200mm f/2.8E αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα εικόνας και παρέχει συνολικά μια ταχύτερη και ομαλότερη εμπειρία λήψης. Η λειτουργία SPORT VR και τα εργονομικά χαρακτηριστικά που έχει κληρονομήσει από τους πιο πρόσφατους τηλεφακούς 400 mm, 500 mm και 600 mm της Nikon εξασφαλίζουν πραγματική διαφορά απόδοσης στους φωτογράφους που αποτυπώνουν γρήγορη δράση με επαγγελματικές DSLR όπως η D5.»

nikon_lenses_afs_nikkor_70_200mm_pr-original

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Βελτιωμένη απόσβεση κραδασμών (VR) και ακρίβεια φακού προς φωτογραφική μηχανή: Η τελευταία τεχνολογία VR της Nikon παρέχει τη δυνατότητα λήψεων με ταχύτητες κλείστρου έως και 4 στοπ χαμηλότερες χωρίς VR και ενεργοποιείται αμέσως μόλις πατηθεί το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση. Η λειτουργία SPORT VR προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα από το σκόπευτρο κατά τις λήψεις εξαιρετικά γρήγορης δράσης. Η βελτιωμένη παρακολούθηση AF δίνει στους φωτογράφους της δυνατότητα να αποκρίνονται γρήγορα και με ακρίβεια στις αλλαγές της αυτόματης εστίασης. Ο μηχανισμός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος χαρίζει εξαιρετικά σταθερό έλεγχο ΑΕ ακόμη και κατά τις ριπές υψηλής ταχύτητας.
  • Μοναδική απόδοση: οπτική ακρίβεια έως και το άκρο του κάδρου: Η εντελώς νέα οπτική κατασκευή εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση από άκρο σε άκρο. Η νέα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει έξι γυάλινα στοιχεία ED, ένα στοιχείο φακού από φθορίτη και ένα στοιχείο υψηλού δείκτη διάθλασης (HRI). Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα η περίθλαση των χρωμάτων, η χρωματική εκτροπή και οι παραμορφώσεις μειώνονται στο σύνολο του εύρους zoom.