Photo Fun

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ …ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ!

H αστεία πλευρά της σύγχρονης τεχνολογίας!

Μετά την χρήση του συστήματος VAR σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ένα επόμενο πιθανό βήμα ίσως να είναι η χρήση καμερών που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και θα αναλαμβάνουν να ακολουθούν την οποιαδήποτε κίνηση της μπάλας.

Φιλόδοξο το εγχείρημα, ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει ακόμα απόσταση μέχρι να αποκτήσει γενικευμένη εφαρμογή! Αυτό τουλάχιστον διαπιστώθηκε σε ένα αγώνα της Β’ κατηγορίας στην Σκωτία, όπου η “έξυπνη” κάμερα που χρησιμοποιήθηκε έκανε …τα δικά της!

Τι ακριβώς συνέβη; Οι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής μετάδοσης χρησιμοποίησαν μια κάμερα «ρομπότ», της εταιρίας Pixellot. Δεν υπολόγιζαν όμως τον επόπτη γραμμής, ο οποίος άθελά του έγινε ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης! Κι’ αυτό γιατί οι φωτιστικές συνθήκες του γηπέδου έκαναν το φαλακρό του κεφάλι να μοιάζει επικίνδυνα …με μπάλα! Έτσι, η “έξυπνη” κάμερα επέμενε να εστιάζει σχεδόν σε κάθε φάση επάνω του! Το εξωφρενικό μάλιστα ήταν ο αγώνας ήταν διαθέσιμος για παρακολούθηση online, με αντίτιμο 10 λίρες.

Το παρακάτω video του χρήστη James Felton μαρτυρά πως όποιος επέλεξε να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα εκείνη την ημέρα, με αυτόν τον τρόπο, μάλλον ατύχησε στην επιλογή του:

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα με ένα κλικ εδώ!

  • Φώτο στην κορυφή του άρθρο: Pixabay
 






Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.