Ενδιαφέρουν

ANTIPAROS INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2018: Ο Π. ΡΙΒΕΛΛΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ

Το μικρότερο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο!

Οι υποβολές εικόνων για την έκτη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντίπαρου (AIPF) έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2018. Οι αποστολές των υποψήφιων συμμετοχών μπορούν να γίνουν με ένα μόνο κλικ εδώ!

Το AIPF διοργανώνεται κάθε χρόνο, τον Ιούλιο, στο πανέμορφο νησί των 35 τετ. χλμ. και των 1200 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο. Συχνά περιγράφεται ως “το μικρότερο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο!”

Το 2018, το AIPF θα αναδείξει το έργο 15 φωτογράφων που θα επιλεγούν προσεκτικά, με βάση τεχνικές και καλλιτεχνικές αξίες. Στο παρελθόν, έχει φιλοξενήσει φωτογράφους από όλον τον κόσμο, στοχεύοντας στο να δημιουργεί ενδιαφέροντες συνδυασμούς από δουλειές νέων ταλαντούχων δημιουργών και έμπειρων επαγγελματιών.

Επίτιμος προσκεκλημένος του φετινού AIPF, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Ιουλίου, είναι ο καταξιωμένος Έλληνας φωτογράφος, δάσκαλος και συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης ο οποίος θα οργανώσει κι ένα workshop κατα τη διάρκεια του Φεστιβάλ (το θέμα του οποίου θα ανακοινωθεί αργότερα) ενώ θα αποτελέσει και μέλος της Επιτροπής Επιλογής των εικόνων που θα φιλοξενηθούν σε αυτό.

Την πενταμελή Επιτροπή Επιλογής πλαισιώνουν οι Leticia Zica (νεαρή ταλαντούχα φωτογράφος από τη Βραζιλία, που έχει φιλοξενηθεί δύο φορές από το Φεστιβάλ), Toralf Sandaker (δημοσιογράφος από το νορβηγικό φωτογραφικό περιοδικό – μέλος της EISA Fotografi), David Frazer Wray (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΑIPF) και ο Διευθυντής Εκδόσεων της Νexus Publications AΕ Kωνσταντίνος Φλώρος.

Φέτος, το AIPF φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων προκειμένου να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δράσεις του. Όπως πάντα, θα πραγματοποιηθεί, τις βραδυνές ώρες, στην αίθουσα τέχνης «Αντί» και έξω από τα τείχη του Ενετικού κάστρου του 15ου αιώνα, που βρίσκεται στο κέντρο της Αντιπάρου. Ο προσεγμένος φωτισμός, οι μουσικές παραστάσεις και η μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού, καθιστούν το Φεστιβάλ μια αξέχαστη εμπειρία για όσους το επισκεφτούν!

Σχετικά με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις Η.Π.Α. (1983). Από το 1981 έχει παρουσιάσει περισσότερα από 400 σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Διδάσκει φωτογραφία από το 1981 (1981-1987 στο Studio Quark, 1988-2002 στον Φωτογραφικό Κύκλο και από το 2003 μέχρι σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη). Από το 1984 έως το 1994 δίδαξε επίσης φωτογραφία στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Πανεπιστήμιο La Verne στην Κηφισιά, στη σχολή Focus και στην Ακαδημία Leica, καθώς και στα γυμνάσια του Μωραΐτη και του Κολλεγίου Αθηνών. Έχει δημιουργήσει σειρά τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη φωτογραφία στην ελληνική τηλεόραση, ενώ έχει επιμεληθεί περισσότερες από 200 ομαδικές  και ατομικές εκθέσεις από Έλληνες και ξένους φωτογράφους. Έχει επίσης παρουσιάσει δικές του εικόνες στα πλαίσια ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, ενώ ήταν ο επιμελητής σε πάνω από 70 λευκώματα, δοκίμια και βιβλία για τη φωτογραφία. Συνεργάζεται τακτικά με πολλές ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά.

Platon Rivellis (3)

Ο Πλάτων Ριβέλλης στο σπίτι του στη Σύρο. Φωτογραφία: Θοδωρής Σκριβάνος από το andro.gr