Market

ΑΚΤΟ: EKΘΕΣΗ OPEN DOORS IV

Διάρκεια: μέχρι και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022!

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν εικαστικά έργα που φιλοτέχνησαν, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στον AKTO οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Photography & Visual Language και απόφοιτοι του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) in Fine Art & New Media ΑΚΤΟ / Middlesex University London.

Το Open Doors IV αποτελεί μια πρό(σ)κληση. Πρόσκληση σε ένα δυνητικό εργαστήριο, όπου το κοινό μπορεί να συναντήσει τους νέους καλλιτέχνες και τον ιδιαίτερο τρόπο που υιοθετεί καθένας από αυτούς για να επεξεργαστεί τις ιδέες του, και πρόκληση για τους ίδιους τους δημιουργούς, που βρίσκονται σε ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο πεδίο επιλογών. Το σύνολο των εργασιών που προκύπτει, μέσα από καλλιτεχνική έρευνα και κριτική σκέψη, χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και ευελιξία, με στόχο να συνδιαλαγεί με την πολυδιάστατη σημερινή κοινωνία.

Οι τελειόφοιτοι του MA in Photography & Visual Language δοκιμάζουν τα όρια της φωτογραφικής εικόνας μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό, και εξετάζουν τον σημαίνοντα ρόλο που φέρει η φωτογραφία στο σύγχρονο οπτικό πολιτισμό.

Διερευνούν την εικαστική γλώσσα σε σχέση με τις σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές, την ψηφιακή απεικόνιση, τις διαδραστικές εγκαταστάσεις και τις συμμετοχικές πρακτικές. Τα έργα αυτά συνδιαλέγονται με ενδιαφέροντα τρόπο με χαρακτηριστικά δείγματα της καλλιτεχνικής εργασίας αποφοίτων του BA (Hons) in Fine Art & New Media.

Οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως τη ζωγραφική, την εγκατάσταση, την performance και την ψηφιακή εικόνα για να θέσουν ερωτήματα που αφορούν στην καθημερινότητα, τις σχέσεις, την ταυτότητα και μία σειρά από κοινωνικά ζητήματα.

Αναστασία Σερεμετάκη – Έργο: “Conceal Reveal”

Συμμετέχουν (αλφαβητικά)

  • MA in Photography & Visual Language: Στέλλα Αμπατζή, Χριστίνα Αντωνίου, Θάνος Θηρίου, Μαίρη Τσουλούφα, Ειρήνη Φοσγκεράου και Κώστας Χρονόπουλος Νίλσεν.
  • BA (Hons) in Fine Art & New Media @aktoalumni: Βούλα Ασωνίτη, Αθηνά Κανελλοπούλου, Εύη Μαγκαβέτσου, Νατάσσα Μαντζιώρου, Ανδρέας Παπαμιχαήλ, Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, Αναστασία Σερεμετάκη και Μυρτώ Τραπατσέλλη.
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Αποστολίδου [Εικαστικός – Διευθύντρια ΜΑ in Photography & Visual Language και BA (Hons) in Fine Art & New Media ΑΚΤΟ].
  • Συντονισμός-επιμέλεια: Λάμπρος Παπανικολάτος [Φωτογράφος – Διευθυντής BA (Hons) in Photography ΑΚΤΟ].

Χριστίνα Αντωνίου – Έργο: “Another Story to Tell”


Τα εγκαίνια της έκθεσης 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ρομάντσο” την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Σε αυτά έδωσαν το “παρών” εικαστικοί, εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, δημοσιογράφοι, αλλά και, φίλοι του ΑΚΤΟ, που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο των έργων, καθώς και, από την έρευνα και τον πειραματισμό που εμπεριείχαν οι θεματικές τους.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ!


  • Χώρος: Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα) | τηλ.: 216 700 3325
  • Διάρκεια: 24/11 – 9/12/2022
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 17:00

 – Έργο στην κορυφή της σελίδας: Στέλλα Αμπατζή, “Prove You Are Not A Human”


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;