Εκθέσεις φωτογραφίας

ALAIN LEGUY: «ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ, ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

Διάρκεια έκθεσης: 31 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2017.

Ο IANOS φιλοξενει τη νέα έκθεση φωτογραφίας  του Alain Leguy, η δουλειά του οποίου χαρακτηρίζεται κυρίως από εικόνες της υπαίθρου και των πόλεων. Πρόσφατα έχει εκθέσει έργα του στο Παρίσι και στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Ναυπλίου) την οποία αγαπά με πάθος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης (31/10, 6μμ) θα συνοδεύσουν μουσικά, ερμηνεύοντας ελληνική και γαλλική μουσική ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού και η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου.

Λίγα λόγια για την έκθεση

“Μεταξύ Παρισιού, όπου γεννήθηκα, και της Αθήνας, που αγαπώ βαθύτατα, και μάλιστα από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα, υπάρχει ένας ερωτικός περίπατος που μοιράζομαι μαζί σας… Δεν υπάρχει εδώ η παραμικρή πρόθεση να συγκρίνω δύο πόλεις τόσο πολύ διαφορετικές, δηλώνει ο Leguy, αλλά απλά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες στιγμές που το μάτι κλέβει από τον χρόνο, μεταξύ του παρελθόντος όπου γεννήθηκαν και στην συνέχεια διαμορφώθηκαν, και του μέλλοντος όπου μοιραία κατευθύνονται, κινδυνεύοντας να μετουσιωθούν σε αδρανή μουσεία.

Μερικές από τις απεικονίσεις αυτές δεν υπάρχουν πια, έχουν αλλοιωθεί από τους μετασχηματισμούς που έκανε αναγκαίους η ανθρώπινη δραστηριότητα, και, αυτό είναι το προνόμιο που δικαιούνται να παίρνουν οι ζωγράφοι και οι φωτογράφοι, να γίνονται, δηλαδή, μάρτυρες αυτού που υπήρξε, όπως και να ακινητοποιούν το εφήμερο φως μιας στιγμής”.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

O Alain Leguy γεννήθηκε στο Παρίσι. Από πολύ νωρίς τον συνεπήρε η φωτογραφία, εμπνευσμένος από τον ενθουσιασμό του πατέρα του γι αυτήν, αλλά και αργότερα, δίπλα σε επαγγελματίες φωτογράφους που με την καθοδήγηση και υποστήριξή τους, τον προσκαλούσαν να συμμετέχει σε ομαδικές τους εκθέσεις. Παράλληλα με την επαγγελματική του καριέρα σαν γιατρός, ασχολήθηκε ουσιαστικά με την φωτογραφία, δημιουργώντας μια λέσχη στην γαλλική πόλη Thonon les Βains (Haute Savoie) την οποία διατήρησε δυναμικά εν ζωή για αρκετά χρόνια.

  • Xώρος: IANOS CAFE, Σταδίου 24, τηλ.: 210 3217917
  • Εγκαίνια: Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 18:00
  • Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00 – 21:00, Σαβ: 10:00-18:00