Εκθέσεις φωτογραφίας

O ALAIN SCHROEDER ΣΤΗΝ BLANK WALL GALLERY

Διάρκεια έκθεσης: από 8 έως 20 Σεπτεμβρίου 2023!

O Alain Schroeder, γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το ParisMatch κ.ά.

Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία στην πολυετή καριέρα του όπως το Japan Nikon Award, το World Press Photo Award, το Yves Rocher Foundation Photo Award καθώς και πολλά άλλα.

Ο ίδιος λέει για τη δουλειά του: «Με ενδιαφέρει πολύ να διηγούμαι ιστορίες που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Διαφορετικές κουλτούρες, τρόποι ζωής, τελετουργίες και έθιμα με συναρπάζουν. Προσπαθώ να πω μία ιστορία σε 10-15 εικόνες αιχμαλωτίζοντας την ουσία της στιγμής χρησιμοποιώντας το φως και το τέλειο κάδρο.»

Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται τέσσερεις ενότητες. Δύο ασπρόμαυρες και δύο έγχρωμες. Ο Alain βρίσκει ενδιαφέρον να φωτογραφίζει τόσο την αστική ζωή και το δυτικό τρόπο ζωής όσο και θέματα που σχετίζονται με την οικολογία αλλά και τον ανθρωπισμό. Υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ένα συνοικιακό café στις Βρυξέλλες και έγχρωμες φωτογραφίες από το Upper East End της Νέας Υόρκης, αλλά και φωτογραφίες από την Ταϊλάνδη μικρών παιδιών που παίρνουν μέρος σε αγώνες Muay Thai, ένα γεγονός που αποτελεί μέρος της παράδοσης και της καθημερινότητάς τους, αλλά και εικόνες που παρουσιάζουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που επιτελείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα σε τριτοκοσμικές χώρες.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 21:00
  • Διάρκεια: από 8 έως 20 Σεπτεμβρίου 2023
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30, Σάββατο: 12:30-14:30
  • Είσοδος Ελεύθερη
 






Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.